Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 12:27

Λ.ΜΑΛΟΥΤΑΣ: «ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΝΙΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ»

altΣτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τόσο του σημερινού Δήμου όσο και του νέου Δήμου Κοζάνης, αναφέρθηκε με χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ για το νέο Δήμο Κοζάνης» υπογράμμισε ότι:

-Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο υπήρξε, και παραμένει, ένα από τα κορυφαία ζητήματα με τα οποία ασχολούμαστε εδώ και χρόνια. Στόχος μας ήταν και παραμένει το να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη και σχεδιασμένη ανάπτυξη της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων, αλλά και της αξιοποίησης της περιουσίας των πολιτών. Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκε όλος ο σημερινός Δήμος Κοζάνης δικαίωσε την προσπάθεια μας και άνοιξε νέες προοπτικές για την περιοχή μας αλλά και τους πολίτες.

-Η καθυστέρηση που υπήρξε μέχρι σήμερα στην ολοκλήρωση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου οφείλεται αποκλειστικά σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εμπόδια του αρμόδιου Υπουργείου, του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα οποία παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας δεν μας επέτρεψαν να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δε σταματήσαμε όμως ποτέ τον αγώνα παλεύοντας να πείσουμε τους εκάστοτε υπεύθυνους του Υπουργείου πως η ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του τόπου μας και, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερούμαστε ένα τέτοιο εργαλείο.  

-Το ευχάριστο είναι ότι πλέον υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος συνεννόησης με το ΥΠΕΧΩΔΕ και από τις επαφές που έχουμε με τη Γενική Γραμματέα του, είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα λήξει ευνοϊκά για μας αυτό το θέμα.

-Με τη συνένωση μας με τους άλλους τέσσερις Δήμους, στο νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Κοζάνης, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συντονίσουμε τις μελέτες των δικών τους Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση ενός ενιαίου και ολοκληρωμένου Γ.Π.Σ. που θα αφορά όλο το Δήμο και θα διαμορφώσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ισόρροπη και προγραμματισμένη ανάπτυξη του.  

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 12:30