Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010 07:59

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΤΑ ΚΠΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ

altΝα προχωρήσουν άμεσα  στην  πλήρωση των κενών θέσεων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), αποκλειστικά και μόνο από εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν και επομένως δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα σε σχολεία, ζητεί με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης ..
Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε), που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, η κυρία Γεννηματά, τόνισε ότι ''παρά τους μειωμένους πόρους, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για τη στήριξη και ανάδειξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης''.
Πέρα από τη στελέχωση, προωθούνται οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το ΕΣΠΑ και τη διαμόρφωση μέχρι τον Μάρτιο και μετά από ουσιαστικό διάλογο, ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου.

Όπως σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «αν η αειφορία δεν γίνει συνείδηση τότε θα χάσουμε το στοίχημα με το αύριο. Γιατί στόχος μας δεν είναι μόνο το σήμερα, είναι κυρίως το αύριο που θα κληθούν να πάρουν στα χέρια οι μικροί σήμερα μαθητές. Χθες και σήμερα με τα ΚΠΕ και τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα, αύριο με το αειφόρο σχολείο και τον προσδιορισμό νέων Ειδικοτήτων Κατάρτισης, όπου θα δοθεί έμφαση στα «πράσινα επαγγέλματα» του μέλλοντος».
Η κυρία Γεννηματά, ανέφερε ακόμη ότι, ιδιαίτερα για τα ΚΠΕ πρέπει να υπάρξουν προγραμματικές συμβάσεις με Καλλικρατικούς Δήμους και σύνδεση με τη Διά Βίου Μάθηση.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 15:05