Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 14:13

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

alt «ΣΕ ΛΙΓΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» !!! ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ !
Δυστυχώς, η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα δεν μας επιτρέπει να μεταφέρουμε εγγράφως τον ήχο του χειροκροτήματος που ακούστηκε μετά το ¨ρεσιτάλ¨ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή/παράστασή του ¨Κίτρινος Τύπος¨ της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου.
Ο ¨ΤΥΠΟΣ¨, (ο Μάκης δηλαδή) σίγουρα είναι κίτρινος.
Με τίτλους όπως ¨ΣΕ ΛΙΓΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ¨, με ύφος ειρωνικό, με ένα team από ανθρώπους που δε κάνουν ρεπορτάζ, αλλά ¨αρθρογραφούν¨ (εκφράζουν δηλαδή την προσωπική τους άποψη και προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, κάνοντας ερωτήσεις τις οποίες απαντούν οι ίδιοι), σερβίροντας ως πρώτο ζεστό πιάτο στο βραδινό μενού την ΕΙΔΗΣΗ ότι «Συνδικαλιστές της ΔΕΗ απολαμβάνουν μισθό υψηλότερο από αυτόν του Πρωθυπουργού» και τηρώντας τους κανόνες και τους κώδικες δεοντολογίας σε ποσοστό που αγγίζει το 0%, ο Μάκης σίγουρα αυτή τη φορά τα έδωσε όλα. Ο Ανεπίληπτος Μάκης.
Τελευταίος και καταϊδρωμένος αποφάσισε να ασχοληθεί κι αυτός (μετά τη Ντόρα, τη Σάρα και την Μάρα) με τους Συνδικαλιστές της ΔΕΗ, έπειτα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή το δάνειο της ΓΕΝΟΠ. Ένα δάνειο που ως γνωστόν ελήφθη, καθώς φέτος δεν υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, από την οποία και προβλέπεται ποσό παρακράτησης από τους εργαζόμενους, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες, και με αποτέλεσμα, όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, τα δεδομένα και οι συνθήκες να αλλάξουν. Την ίδια, όχι απλά λανθασμένη αλλά ΨΕΥΔΗ εικόνα και εντύπωση επιχείρησε να δημιουργήσει και με το θέμα των χρημάτων του ΟΚΔΕ την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι από το 1994 με ΣΣΕ, οι διακοπές των εργαζομένων επιχορηγούνται από τη ΔΕΗ. Αυτός όμως τα ¨βάπτισε¨ χορηγία προς τους συνδικαλιστές και δεν δίστασε να εξαπολύσει κατηγορίες προς την Ομοσπονδία περί των εν λόγω χρημάτων, που διανέμονται με συγκεκριμένα κριτήρια στους εργαζόμενους. Αυτοί όμως (όσοι δηλαδή ασχολήθηκαν) τώρα τα θυμήθηκαν όλα αυτά. Τώρα θυμήθηκαν τα περί δικαιώματος δανεισμού. 11 ολόκληρα χρόνια μετά. Μάλλον δεν κάνουν γι΄ αυτή τη δουλεία, ας αλλάξουν λοιπόν κλάδο, γιατί υποτίθεται ότι δημοσιογραφία σημαίνει αμεσότητα και εγκυρότητα. Σήμερα, 11 χρόνια μετά, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να προσπαθούν να μετατρέψουν ένα, περί όνου σκιάς θέμα, σε ΜΕΙΖΟΝ. Ένα θέμα που σίγουρα θα ξεχαστεί μόλις κάνουν τη νέα ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα είναι σαφέστατα –για τη στιγμή εκείνη- πιο κίτρινη από την προηγούμενη.
Θα έλεγε κανείς ότι η παράστασή τους με τον τρόπο που έχει στηθεί, από το παρασκήνιο μέχρι την τελική παρουσίαση, είναι σχεδόν τέλεια. Κερδίζουν τις εντυπώσεις, προκαλούν τον θαυμασμό στις «μαζορέτες» που συμμετέχουν στα πάνελ τους, ξεσηκώνουν τον κόσμο και προσπαθούν να σπείρουν το μίσος ενάντια σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ¨περνάνε¨, παρουσιάζουν και αναφέρονται μόνο όσα ¨θυμηθούν¨ και τους εκφράζουν. Μάλλον για τα υπόλοιπα δε θα είναι αρκετός ο χρόνος της εκπομπής. Ούτε καν για να φιλοξενήσει τον αντίλογο. Αλλά έτσι λειτουργούν οι controversial τύπου Μάκη και μετά… ξεχνάνε. Όσοι όμως ξέρουν καλά, δεν ξεχνούν. Δε ξεχνούν ούτε ποιος είναι ο Μάκης, ούτε τι έκανε, ούτε τι κάνει. Μαέστρος στο να «αποκαλύπτει» σκάνδαλα ή να …καλύπτει σκάνδαλα όπως αυτό με την παράνομη και παράτυπη μετάταξη του γιού του το περασμένο καλοκαίρι.
Μπορεί ο ίδιος ο Μάκης να μην υπηρέτησε το στρατό, τα … καλά και συμφέροντα όμως φαίνεται πως ξέρει καλά να τα υπηρετεί. Έτσι εννοούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας; Έτσι εννοούν την αντικειμενικότητα και τη δεοντολογία; Αλλά στο όνομα της τηλεθέασης…
Τα πράγματα σαφέστατα, είναι σαφή. Την ώρα που επιχειρούν να ξεπουλήσουν, να κατατροπώσουν και να καταρρακώσουν κάθετι υγειές και δυνατό που έχει μείνει στην Ελληνική Κοινωνία, τα μεγάλα συμφέροντα επιλέγουν και πάλι τον Μάκη και τον ρίχνουν στον αγώνα του αποπροσανατολισμού και των εντυπώσεων.
Σε αυτό τον αγώνα μένουμε αμέτοχοι και αδιάφοροι. Τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία της είναι πολύ σοβαρά για να «υποκύψουν» στα ψεύδη και στην ελεεινή προσπάθεια για σπίλωση και φίμωση.
Αρκετά όμως. Ο επίλογος του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια, σε μία από τις επιστολές του προς τον Μάκη, λέει πολλά: «Ο κατήφορος θα ήταν να συνεχίσω να εργάζομαι δίπλα σου, όταν βλέπω ότι όλα τα μέλη του σώματος κινδυνεύουν να ακρωτηριαστούν από την γάγγραινα που δημιούργησε η σήψη σου. Μακάρι στη δύση της καριέρας σου να έχεις δίπλα σου φίλους ΚΑΙ συγγενείς. Γιατί και αυτοί απομακρύνθηκαν. Πάνω από τα 15 εκ ευρώ και την δημοσιότητα, υπάρχουν και άλλα ανεκτίμητα πράγματα στη ζωή που δεν θα τα γνωρίσεις ποτέ με τον δρόμο που έχεις επιλέξει. Δεν έχει νόημα να ασχοληθώ μαζί σου, εσύ έχεις χρόνο, γιατί πολύ απλά δεν ετοιμάζεις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Άλλοι τα κάνουν. Περιμένω με χαμόγελα το επόμενο λιβελλογράφημα και τις απειλές σου. Αλλά με κούρασαν πια. Δεν μπορώ να ακολουθήσω τις χυδαιολογίες και τις ύβρεις σου, γιατί εσύ είσαι καλλιεργημένος ενώ στο δικό μου φτωχό λεξιλόγιο δεν υπάρχουν τέτοιες λέξεις».
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 14:32