Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 13:58

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ»

altΑπό την φετινή καλλιεργητική περίοδο εφαρμόζετε επιδοτούμενο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην καλλιέργεια του σκληρού σίτου. Το πρόγραμμα θα έχει ετήσια ισχύ. Η επιδότηση του προγράμματος είναι τουλάχιστον 9 € / στρέμμα.
Απαιτήσεις του προγράμματος :
α) Χρήση τουλάχιστον 10 κιλών πιστοποιημένου σπόρου
,
β) Πιστοποίηση της καλλιέργειας κατά Agro 2.1-2.2 (ολοκληρωμένη διαχείριση)
Η ΕΑΣ Κοζάνης - Σερβίων αναλαμβάνει την εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης έως και την πιστοποίηση του.
Το κόστος της εφαρμογής του συστήματος ανέρχεται στο ποσό 0,80 € / στρέμμα σκληρού σίτου. Στο συγκεκριμένο κόστος συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή και πιστοποίηση της καλλιέργειας (γεωπόνος επιβλέπων, αναλύσεις εδάφους, αναλύσεις υπολειμμάτων, εκπαιδεύσεις παραγωγών, πιστοποιητικός οργανισμός και τεχνικός σύμβουλος). Ο κάθε παραγωγός μέλος - συνεργάτης του συνεταιρισμού οφείλει να επικοινωνήσει με τον συνεταιρισμό για να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι με την εφαρμογή του συστήματος επιτυγχάνεται πιστοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων και υποπροϊόντων (σιτάρι- άχυρο κ.λ.π.). Η πιστοποίηση ιδιαίτερα του σιταριού αναμένεται να επιφέρει καλύτερες τιμές πώλησης του.
Ο παραγωγός υποχρεούται να συμπληρώνει ημερολόγιο για κάθε εργασία ή επέμβαση στην καλλιέργεια του. Για κάθε εφαρμογή στην καλλιέργεια θα δοθούν στον παραγωγό γραπτές οδηγίες από τον επιβλέποντα γεωπόνο.
Για οποιαδήποτε πρόβλημα ή ενέργεια που πρόκειται να προβεί ο παραγωγός στην καλλιέργεια θα πρέπει να επικοινωνεί και να ενημερώνει τους επιβλέποντες γεωπόνους της ΕΑΣ.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ΕΑΣ Κοζάνης - Σερβίων καθημερινά 11 με 1 μμ (τηλ: 24610 22104).
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 14:03