Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 10:46

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Προσπαθούν να δώσουν ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ τη ΔΕΗ.

altΣκανδαλώδης η έκθεση της ΔΟΥ ΕΕ που τιμά το 40% στα 2 δις!!!!
Αν μη τι άλλο, στην απόλυτη επιβεβαίωση της φράσης ¨ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τη ΔΕΗ¨ που το τελευταίο χρονικό διάστημα χρησιμοποιήσαμε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να περιγράψουμε τα όσα μεθοδεύονται γύρω από το πλάνο Κυβέρνησης – Τροίκας για υποτιθέμενη πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων και των κοιτασμάτων, καταλήγουν τα δημοσιεύματα που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας. Δημοσιεύματα περί του ¨τιμήματος¨ που έσπευσαν να υπολογίσουν στα 2 δις ευρώ!
Ένα νούμερο, που όχι μόνο υποτιμά την αντικειμενική αξία των μονάδων και των κοιτασμάτων της επιχείρησης, τη δυναμική και την σημασία της, αλλά υποτιμά και την ίδια μας την νοημοσύνη. Έλεος!
Μήνες τώρα έχει ξεκινήσει μία ιστορία, αυτή της ¨πώλησης¨ των μονάδων, που εκτιμήθηκε και χαρακτηρίστηκε σαν το πιο εφιαλτικό σενάριο, και τώρα, οι περιβόητοι δανειστές – αφαιμακτές της χώρας, που από το καλοκαίρι και μετά πιέζουν προκλητικά την κυβέρνηση να Ξε-πουλήσει σε ιδιώτες εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, ελέω απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή με υπολογισμούς που καταρρίπτουν τους μαθηματικούς κανόνες και τους νόμους της ηθικής.
Ποιος άραγε ¨διέταξε¨ τον υπολογισμό και από ποιους διενεργήθηκε; Τι εστί Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, που υπό τις οδηγίες του Σερβάς Ντερούζ, έφθασαν να μας πουν ότι η συνολική αξία των 19 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (ισχύος 5.200 MW) υπολογίζεται σήμερα στα 5 δις ευρώ; Πως έγιναν όλα αυτά; με ποια στοιχεία και τι κριτήρια; Αναρωτιόμαστε στ’ αλήθεια αν μετά τις οδηγίες που έδωσε ο κ. Ντερούζ, φρόντισε και να ενημερωθεί για τους εν λόγω υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις. Μα καθόλου δεν τον ξένισαν πράγματα που θα μπορούσε να τα αντιληφθεί και ο πιο αδαής;
Τι λένε ΔΕΗ και Κυβέρνηση για το ποσό των 2 δις, όταν πολύ καλά γνωρίζουν ότι και μόνο η αξία των λιγνιτικών κοιτασμάτων ξεπερνά τα 55 δις ευρώ; Είναι οφθαλμοφανές ότι κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους, με μεθόδους που δεν έχουν σχέση με τα μαθηματικά, αλλά με αλχημείες που στοχεύουν στη στυγνή εκμετάλλευση και εξαπάτηση και δεν νοείται να επιτραπεί για μία ακόμα φορά, να υπολογίζουν χωρίς εμάς, για εμάς.
Υπάρχει όμως και το κερασάκι στην τούρτα που δεν είναι άλλο από την τελική τους επιδίωξη: Δεδομένου ότι το κράτος ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ, από όλη αυτή την ιστορία του ξεπουλήματος και των υπολογισμών, τα κρατικά έσοδα θα αγγίξουν περίπου το 1 δις ευρώ. Αυτός είναι ο στόχος; Αυτά τα ¨εξωφρενικά μεγάλα¨ ποσά επιδιώκουν; Έτσι αντιλαμβάνονται το κέρδος στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν μόνο για το 2009 τα κέρδη της επιχείρησης ανέρχονταν σε αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ τα νούμερα και όταν για το 2010 το Υπουργείο κατάφερε να εξοικονομήσει 230 εκ. ευρώ από τις περικοπές στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, δίδοντας μάλιστα το μισό του ποσού αυτού στους μετόχους;
Φαίνεται ότι μάλλον στα Υπουργεία και στις διευθύνσεις των Οικονομικών τα μαθηματικά και οι ¨τύποι¨ που χρησιμοποιούν, ουδεμία σχέση δεν έχουν με τα μαθηματικά που διδάσκονται στις Σχολές Οικονομικών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προειδοποιεί: Αν αυτή είναι η «ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ» που προσπαθούν να επιβάλλουν, ας ετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν την περισσότερο επώδυνη αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, στους οποίους και ανήκει η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 10:50