Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 11:44

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: «Οι ένοικοι της Πλατείας Νίκης», το «κατεστημένο που έγινε καθεστώς»

altΔιανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ακούει στο όνομα Καλλικράτης.
Όλοι μας – όπως είναι αναμενόμενο - περιμένουμε να δούμε μια διαφορετική εικόνα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Οι νέοι Δήμοι που προέκυψαν από τον Καλλικράτη και οι νέες Δημοτικές Αρχές έχουν μπροστά τους τεράστιες προκλήσεις και προοπτικές, για να αλλάξουν την μέχρι σήμερα άσχημη εικόνα του χώρου..
(χρέη, κακοδιαχείριση, έλλειψη οραμάτων, απουσία αναπτυξιακών σχεδιασμών και παρεμβάσεων και πολλά ακόμη).
Δυστυχώς όμως τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ενθαρρυντικά  και δεν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Κοζάνης που προέκυψε μέσα από την συνένωση πέντε πρώην Δήμων(Ελλησπόντου, Ελίμειας, Αιανής, Δημητρίου Υψηλάντη και Κοζάνης). Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Νέου κατά τα άλλα, αλλά πολύ παλιού σε ιδέες, αξίες, ήθος και οράματα Δημοτικού Συμβουλίου δεν μας «έδωσε» κάτι το διαφορετικό. Αυτό που θέλει σήμερα η Κοινωνία των Πολιτών. Είχαμε με άλλα λόγια μια από τα ίδια.
Σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης «έβγαλε» πολλές παθογένειες, απόρροια μιας πολύχρονης διαδρομής που κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ήταν η διαχειριστική αντίληψη και λειτουργία που ταυτοποίησε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Σήμερα είχαμε την εκλογή των οργάνων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα ο νέος και πρώτος Καλλικρατικός Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ανακοίνωσε και τους Αντιδημάρχους που θα υλοποιήσουν τον όποιο σχεδιασμό υπάρχει. Αν υπάρχει βέβαια.
Εμείς αγαπητοί Φίλοι θα σταθούμε ειδικά σε μία Αντιδημαρχία. Αυτήν του κ. Θεοδωρίδη Ν. υπεύθυνου για την γεωγραφική ενότητα του Ελλησπόντου και του Υψηλάντη. Αλήθεια με ποια κριτήρια των επέλεξε και τον διόρισε Αντιδήμαρχο ο κ. Μαλούτας;
• Δεν γνώριζε ο κ. Μαλούτας ότι ο κ. Θεοδωρίδης προέρχεται από έναν Δήμο όπου η μαύρη εργασία «ευημερούσε» και μάλιστα επί ήμερών αντιδημαρχίας του κ. Θεοδωρίδη; Ο ίδιος δήλωσε και δημόσια μάλιστα σε διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελλησπόντου ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι σε αυτούς που απασχολούμε παράνομα!!! Είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά.
• Δεν γνώριζε ο κ. Μαλούτας ότι επί ημερών αντιδημαρχίας του κ. Θεοδωρίδη (2010) ο Δήμος Ελλησπόντου λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης του δεν είχε την δυνατότητα να προμηθευτεί πετρέλαιο για θέρμανση και λειτουργία των μηχανημάτων του δήμου; Ότι δεν είχε την δυνατότητα προμήθειας άκουσον άκουσον φωτοτυπικού χαρτιού για την λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου;
• Δεν γνώριζε ο κ. Μαλούτας το πλιάτσικό των τελευταίων ημερών στον Δήμο Ελλησπόντου σε υλικά της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου; Και αυτό κ. Μαλούτα έγινε επί ημερών αντιδημαρχίας του κ. Θεοδωρίδη.
• Αλήθεια οι λαλίστατοι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τον Ελλήσποντου και δη του Συνδυασμού του κ. Μαλούτα τι έχουν να πουν για όλα αυτά;
• Ο κατάλογος έχει και συνέχεια, εμείς όμως προς το παρών θα μείνουμε σε αυτά τα «ολίγα»!!!
Αν κ. Μαλούτα αυτά είναι τα νέα ήθη που ευαγγελιστήκατε προεκλογικά, τότε δυστυχώς έχετε αποτύχει. Οι επιλογές των προσώπων που θα υπηρετούν τους θεσμούς δηλαδή τους Πολίτες πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα πρόσωπα που έχετε επιλέξει να πορευθείτε ανήκουν στο παλιό, το πολύ παλιό στην πολιτική, ανήκουν στο ένοχο εκείνο πολιτικό προσωπικό το οποίο δεν έχει να δώσει τίποτα και ειδικά σήμερα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης.


Κ. Μαλούτα οι πολίτες απαιτούν και θέλουν Νέους Ανθρώπους, Νέους Πρωταγωνιστές και Νέες Πολιτικές, που θα διασφαλίζουν μια διαδρομή με χαρακτηριστικά όπως οι Ιδέες, οι Αξίες, το Ήθος, η Συνέπεια και η Συνέχεια.
Δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να τα δώσουν οι συνεργάτες σας που από κατεστημένο έχουν γίνει ένα καθεστώς που ακυρώνει ότι πιο αγνό και αληθινό έχει η κοινωνία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 14:40