Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 09:27

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΜε ερώτηση του στη βουλή, η οποία κατατέθηκε στις 26 Φεβρουαρίου με αρ. πρωτ. 6705, αυτή τη φορά προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής νομού Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος επανέρχεται στο θέμα των ενεργειακών επιθεωρητών.    

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν  οι βουλευτές, Ελευθέριος Αυγενάκης και Ευστάθιος Κωνσταντινίδης αναφέρετε η άδικη και λανθασμένη αντιμετώπιση των Πτυχιούχων ΑΤΕΙ στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση οι τρεις βουλευτές αναφέρουν τα παρά κάτω :

« Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε πριν από μερικές εβδομάδες στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τους όρους πιστοποίησης των ειδικευμένων ενεργειακών επιθεωρητών. Στο σχέδιο αυτό αγνοούνται εντελώς οι νόμοι 2916/2001 και 3549/2007 καθώς οι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης τυγχάνουν εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης σε σχέση με τους Μηχανικούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Για τους Μηχανικούς Τ.Ε. προβλέπεται η απαίτηση 5 ετούς εργασιακής εμπειρίας στην Α’ τάξη για να μπορέσει να αποκτήσει τελικά άδεια Β’ τάξης, ύστερα μάλιστα από έγκριση του ΤΕΕ. Σημειώνεται ότι οι Μηχανικοί Τ.Ε. τυγχάνουν αρνητικής αντιμετώπισης παρά το ότι τα Τμήματα Μηχανολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Δομικών και Ηλεκτρολογίας των ΤΕΙ διδάσκονται πολύ περισσότερα μαθήματα σχετικά με την Ενεργειακή Κατανάλωση Κτιρίων και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού από αρκετές από τις Πολυτεχνικές Σχολές.

Επίσης στο σχέδιο αυτό μόνος αρμόδιος για την διενέργεια του ειδικού πιστοποιημένου σεμιναρίου εκπαίδευσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών ορίζονται άλλοι φορείς και όχι τα Ιδρύματα των ΑΤΕΙ αν και αυτά διαθέτουν και την τεχνογνωσία και τη σχετική εμπειρία και τις κατάλληλες υποδομές.

 
Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.     Το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει τα υπόλοιπα Υπουργεία για το Ακαδημαϊκό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται μετά τους Ν.2916/2001 και 3549/2007, τα ΤΕΙ και οι πτυχιούχοι τους;

2.     Σκοπεύει το Υπουργείο Παιδείας να κάνει σχετική διορθωτική παρέμβαση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος;»

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 09:29