Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 23:04

Ικανοποίηση για το κτίριο στους φίλους της βιβλιοθήκης

Ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με ικανοποίηση ενημερώθηκε για την απόφαση ένταξης του έργου «Κτίριο βιβλιοθήκης και εκθεσιακού χώρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης» στον άξονα 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» και στη Θεματική Προτεραιότητα 59 «Ανάπτυξη Πολιτιστικών Υποδομών», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007 -2013» από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), προϋπολογισμού: 15.000.000,00.

Ως γνωστόν, ο σύλλογος από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του ανέδειξε το πιεστικό αίτημα μετεγκατάστασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ως θέμα πρώτης προτεραιότητας τόσο για την προστασία και ανάδειξη του θησαυρού που κρύβει στα ράφια της, όσο και με έμφαση στην αναπτυξιακή, πολιτιστική και κοινωνική διάσταση που έχει.

Για το Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης η ανακοίνωση της ένταξης στο ΕΣΠΑ είναι το πρώτο μόνο βήμα σε αυτή την πορεία. Η ολοκλήρωση του έργου απαιτεί δέσμευση σε συγκεκριμένους στόχους και διαδικασίες που θα κάνουν τη Βιβλιοθήκη ένα πνευματικό και πολιτιστικό πυρήνα για την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όχι αποκλειστικά μια βιβλιοθήκη-μουσείο.

Ο Σύλλογος επιθυμεί να αποτελέσει ενεργό μέρος σε όλη αυτή τη διαδικασία, συμβάλλοντας τόσο στο επίπεδο της κατάθεσης απόψεων και της ανταλλαγής ιδεών, όσο και αποτελώντας αρωγό σε πρακτικής φύσεως ζητήματα, όπως μέχρι σήμερα έχει κάνει.

 

                                      Για το ΣΦΔΒΚ

 

         Η πρόεδρος                                       Η γραμματέας

Ματίνα Τσικριτζή-Μόμτσιου           Ιωάννα Κωσταρέλλα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 23:08