Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 13:30

Θλίψη και οργή για τις φόλες σε οικόσιτους σκύλους στο Σιόπoτο

Μόνο οι παραπάνω λέξεις θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το χαμό 15 σκυλιών από φόλες στην περιοχή Σιόπoτου, κοντά στο καταφύγιο των ορειβατών. Η ασυνειδησία μάλιστα του άθλιου ή των άθλιων που επιδίδονται σε τέτοιες απάνθρωπες πράξεις ξεπέρασε κάθε όριο, αφού τα περισσότερα από τα σκυλιά (10) ήταν ιδιόκτητα και βρίσκονταν σε ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο! Το διαπιστώσαμε με τα μάτια μας μετά από επώνυμη καταγγελία που δεχτήκαμε. «Ξέρετε πως είναι να φροντίζεις χρόνια ένα ζώο, να το εμβολιάζεις, να το αγαπάς σαν παιδί σου και ξαφνικά να το βρίσκεις νεκρό τόσο άδικα;» είπε με θλίψη η κα Κατερίνα που ανέφερε το περιστατικό.

 

Τα λόγια περισσεύουν...

Πρέπει να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά ότι με βάση το Νόμο 1197/1981, Άρθρο 8 & τον Ν. 3170/2003, Άρθρο 12: « όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή εγκαταλείπει ζώο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή/και με χρηματική ποινή 300 μέχρι 1500 €». Συνεπώς μιλάμε για έγκλημα το οποίο διώκεται ποινικά. Η προμελετημένη δηλητηρίαση είναι ένα από τα πιο βάρβαρα και άνανδρα εγκλήματα εναντίον των ζώων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ζώα που θανατώνονται με τέτοιο τρόπο βασανίζονται για πολλές ώρες ή και μέρες πριν τελικά ξεψυχήσουν!

Δυστυχώς το θέμα των παράνομων δηλητηριάσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και σε συνάρτηση με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Πρόσφατα δεχθήκαμε καταγγελίες από αγανακτισμένους γονείς, για επίθεση αδέσποτων σκυλιών σε παιδάκια δημοτικού στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου. Έγινε η απαραίτητη ενημέρωση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά το πρόβλημα παραμένει, εγείροντας εύλογα ερωτήματα: Εξακολουθεί ο Δήμος Κοζάνης να εισπράττει τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κονδύλια για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ή περικόπηκαν λόγω λιτότητας ; Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος ή κάθε φορά που κάποιος πολίτης θα καταγγέλλει ένα παρόμοιο γεγονός θα γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ αναρμόδιων υπηρεσιών (σύμφωνα πάντα με την εμπειρία πολιτών). Μήπως θα πρέπει να δούμε το ζήτημα σοβαρά και εκ των προτέρων, διότι αφορά την δημόσια υγεία/ασφάλεια, και όχι εκ των υστέρων αφού το κακό θα έχει γίνει ;

Και για όσους αυτόκλητους εξολοθρευτές προκρίνουν ως λύση τη δηλητηρίαση, να τους υπενθυμίσουμε ότι πίσω από κάθε αδέσποτο κρύβεται ένας πολύ αναίσθητος/ανεύθυνος ιδιοκτήτης (κάποιος που το παράτησε όταν το βαρέθηκε, λες και είναι παιχνίδι, αντικείμενο, άψυχο υλικό ...).

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες το τηλέφωνο της (πιο) σχετικής υπηρεσίας του Δήμου (2461050300). Το τηλέφωνο ισχύει τις πρωινές ώρες (Το απόγευμα χρησιμοποιείται από τη Δημοτική Αστυνομία).

Περιμένουμε σύντομα ο Δήμος, ή σωστότερα όλοι οι δήμοι να ενεργοποιηθούν πριν υπάρξουν και νέα, αθώα θύματα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 13:33