Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 16:23

ΠΑΜΕ: Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


 

Η χρόνια υποχρηματοδότηση της παιδείας και η δραστική περικοπή των δαπανών, λόγω εφαρμογής του μνημονίου και στην εκπαίδευση, κατά 47% σε σχέση με πέρυσι και 60% σε σχέση με το 2002, οδήγησαν τα σχολεία σε οικονομική ασφυξία.

Εκτός από την αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών τους, αρκετά σχολεία στο νομό μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την θέρμανσή τους. Ήδη, ορισμένα σχολεία, προμηθεύτηκαν πετρέλαιο με πίστωση, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουν κι άλλα. Μέχρι την άνοιξη που θα δοθεί η κουτσουρεμένη επιχορήγηση στα σχολεία, κινδυνεύουν να παγώσουν στην καρδιά του χειμώνα.

Για να μη συμβεί και αυτό στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της αμάθειας, που σχεδίασε και υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι ανάγκη οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα αναγκαία κρατικά κονδύλια.

Να μην αποδεχτούν να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην δική τους τσέπη.

Να αγωνιστούν μαζί με το ΠΑΜΕ χωρίς να χάνουν άλλο χρόνο, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως τα μεταπτυχιακά, με ολόπλευρη μόρφωση και κατάκτηση όλων των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων της νεολαίας κι όλου του λαού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 16:24