Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 10:03

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ:Προχειρότητα της κυβέρνησης στον ΕΛΓΑ

100209_kasapidisΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία και εγκυρότητα της λειτουργίας του ΕΛΓΑ προκαλεί ο ερασιτεχνισμός και η προχειρότητα της κυβέρνησης σχετικά με την έκδοση των νέων κανονισμών του οργανισμού, που είναι σε εκκρεμότητα από το περασμένο καλοκαίρι.



Τη στιγμή που οι Έλληνες αγρότες καλούνται να πληρώσουν ακριβότερα ασφάλιστρα, την ίδια στιγμή η λειτουργία του οργανισμού είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Δέκα μήνες προετοίμαζε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ για να το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, ως το πρώτο της Ν/Σ για τους αγρότες τον περασμένο Αύγουστο. Άλλους πέντε μήνες τώρα αδυνατεί να εκδώσει τους νέους κανονισμούς ασφάλισης, που θα έπρεπε να είχαν αντικαταστήσει τους παλαιότερους μέχρι τις 31.12.10, όπως η ίδια ψήφισε στη Βουλή, αφήνοντας νομικό κενό στη λειτουργία του οργανισμού. Κενό που είναι βέβαιον ότι θα πληρώσουν, και πάλι, οι αγρότες.

Επιτέλους, πόσο χρόνο χρειάζεται η κυβέρνηση για την έκδοση των νέων κανονισμών; Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις κυβερνητικές της υποχρεώσεις; Πόσο χρόνο χρειάζεται να κατανοήσει τα προβλήματα, αλλά και τη σπουδαιότητα του αγροτικού τομέα της χώρας μας;

Για όλα αυτά κατέθεσα σήμερα σχετική ερώτηση στη Βουλή».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 10:07