Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 11:18

ΣΧΕΔΙΑΖΩ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ, ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ. Εντυπωσιακά σχέδια και ιδέες απο τους αρχιτέκτονες του ΑΠΘ

posterΤο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, με τίτλο: «Κατοικία: Σχεδιάζω, Κατασκευάζω,SXEDIO Σκέπτομαι».
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
Σύγχρονες προσεγγίσεις του «κατοικείν»
Η θεματική είναι ανοιχτή σε σύγχρονες φιλοσοφικές, φαινομενολογικές, ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές διαστάσεις και εννοιολογήσεις του «κατοικείν». Το κείμενο του Martin Heidegger «Κτίζειν, Κατοικείν,

 Σκέπτεσθαι» ("Bauen Wohnen Denken", 1951) αποτέλεσε αφετηρία, που επηρέασε τον τίτλο του Συμποσίου και τον τρόπο που θα θέλαμε να διερευνηθεί εκ νέου η σχέση του «κτίζω» με το «κατοικώ».
Έκθεση

- των εργαστηριακών μαθημάτων κατοικίας των τελευταίων πέντε ετών.

- του εντατικού εργαστηρίου «Κατοικώντας τους διαδρόμους»

- φωτογραφίας με θέμα τις φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης

Διάρκεια: 17 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου 2011

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο της πτέρυγας Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Συμπόσιο με θέμα Κατοικία: Σχεδιάζω, Κατασκευάζω, Σκέπτομαι

Το Συμπόσιο θα προσεγγίσει το θέμα της Κατοικίας, σύμφωνα με τους ακόλουθους θεματικούς άξονες:
Τη διδασκαλία της κατοικίας στις αρχιτεκτονικές σχολές της Ελλάδας.
Θα διερευνηθούν μεθοδολογίες προσέγγισης του κατοικείν, η «κατοικία» ως σύγχρονο αστικό φαινόμενο σε διαφορετικά τοπία ή συμφραζόμενα, εναλλακτικές εννοιολογικές στρατηγικές σχεδιασμού, καθώς και σύγχρονες μορφές προγραμμάτων κατοίκησης, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι κ.λπ.
Παρουσίαση σύγχρονων (υλοποιημένων ή μη) παραδειγμάτων κατοικίας στην Ελλάδα.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο της πτέρυγας Αρχιτεκτόνων Π.Σ.- Α.Π.Θ. και στις αίθουσες 201, 202 και 206 και θα διαρκέσει από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2011.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 'Τσούμης' της πτέρυγας Τοπογράφων Μηχ/κών της Π.Σ.- Α.Π.Θ., στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2011.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.arch.auth.gr και στο blog της έκθεσης http://www.katoikia2.blogspot.com.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 11:30