Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:08

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για "δράσεις του METALMANU"

logo_metalmanouΥπεγράφη από τα μέλη του Τεχνολογικού Συνεργατικού Σχηματισμού Μετάλλου Δυτικής Μακεδονίας 'Metalmanu' το Μνημόνιο Συνεργασίας των Επιχειρήσεων. Στους σκοπούς του Μνημονίου εντάσσονται :
Η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας.


Η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στη διεθνή αγορά
Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η πρόσβαση σε νέες αγορές
Η δημιουργία δυναμικού και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας και η αύξηση της απασχόλησης

Πρόσφατες δράσεις του Metalmanu :
Υπογράφηκαν δελτία συμφωνίας μεταξύ επιχειρήσεων του Metalmanu και του Τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για την πρακτική άσκηση φοιτητών μέσω πλήρως επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ 'ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ'.

Βρίσκονται σε εξέλιξη Ευρωπαϊκά προγράμματα INTERREG για διασυνοριακή συνεργασία με όμορες χώρες. Προς στιγμή υπάρχει το πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία και θα ακολουθήσουν αντίστοιχα προγράμματα για FYROM, Βουλγαρία και Μαύρη Θάλασσα. Το Metalmanu ετοιμάζει προτάσεις για συνεργασία των επιχειρήσεων μετάλλου με την Αλβανία σκοπεύοντας να ανοίξει επιχειρηματικές ευκαιρίες για τα μέλη του στη γείτονα.

Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή θεωρούμε ότι η τεχνογνωσία των επιχειρήσεων του Metalmanu δίνει τη δυνατότητα για την κατασκευή εξαρτημάτων, που θα σχετίζονται με την συγκεκριμένη δράση.

Βρίσκεται σε διαβούλευση ο Πόλος Καινοτομίας Β'. Ετοιμάζουμε προτάσεις όπου ο τομέας του Μετάλλου, με το Metalmanu ως συντονιστή, θα διεκδικήσει να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή σε:

α)δορυφορικές επιχειρήσεις γύρω από την ΔΕΗ, β) επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γ) επιχειρήσεις κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για ενεργειακές ή δυναμικές καλλιέργειες.

Στην πρόσφατη συνάντηση Περιφερειαρχών και Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ζητήθηκε μεταξύ άλλων από το υπουργείο, να υποβάλουν οι Περιφέρειες προτάσεις για ενίσχυση δικτύων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό. Ως το μόνο δίκτυο επιχειρήσεων στην Δυτική Μακεδονία το Metalmanu δύναται να χρηματοδοτηθεί για τη λειτουργία και υποστήριξη των επιχειρήσεων- μελών του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:20