Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:36

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΒΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟ-ΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Ο Γ. ΒΛΑΤΗΣΕρώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Γ. Βλατής.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

 
 
«Κύριε Υπουργέ,

Διανύουμε μια περίοδο , όπου η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει σκληρά και επώδυνα μέτρα για τη διάσωση της οικονομίας μας. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον πληροφορούμαστε ότι ο Ο.Π.Α.Π. ετοιμάζει πρόγραμμα ανακαίνισης των πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ σε όλη την Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα που το κόστος του θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα , να καλύψει τη δαπάνη κατασκευής τριών περιφερειακών νοσοκομείων πανεπιστημιακού επιπέδου. Πέραν της σκοπιμότητας όμως αυτής της δαπάνης δημιουργείται και ένα άλλο σοβαρό θέμα. Το έργο δημοπρατείται ως μια εργολαβία για την οποία προφανώς ερίζουν κάποιες από τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες. Το έργο θα μπορούσε να δημοπρατηθεί σε μικρότερες εργολαβίες επιπέδου νομού ή περιφέρειας για να δημιουργήσει τουλάχιστον κάποιο όφελος στην περιφέρεια, αφού έτσι θα κατασκευάζονταν από εργοληπτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας, οι οποίες απασχολούν κατά κανόνα εργαζομένους στην περιφέρεια. Μετά τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Είναι τόσο αναγκαίο το έργο αυτό ώστε να τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα στη δυσμενή οικονομική περίοδο που διανύουμε και που η χώρα αδυνατεί να ολοκληρώσει σημαντικά έργα υποδομών εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων;

2. Αν συμφωνείτε με τη δαπάνη αυτή, σκοπεύετε να εξαντλήσετε την επιρροή σας ώστε το έργο αυτό να δημοπρατηθεί σε μικρές εργολαβίες επιπέδου νομού ή περιφέρειας προκειμένου να κατασκευασθεί από εργοληπτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας;»         

 
Ο ερωτών Βουλευτής
 
 
Ιωάννης Ν. Βλατής
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:49