Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 11:50

Να μην πληρώνουν ρεύμα οι άνεργοι ζητά το συνδικάτο Εργατική Αλληλεγγύη

Ανοιχτή επιστολή στην ΥΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη και στον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό
Κυρία Υπ100520_gseeporiaουργέ. Κύριε Πρόεδρε.

Στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση ενέργειας που δώσατε πρόσφατα στη δημοσιότητα και αφορά το 3ο ενεργειακό πακέτο της ΕΕ περιέχονται ρυθμίσεις για την αποπληρωμή με δόσεις των λογαριασμών ...

του ρεύματος σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέρ-γους κλπ. Όσον αφορά τους ανέργους που η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας τους στέρησε την εργασία και επειδή ένας άνεργος στερείται ακόμα και τα άκ-ρως απαραίτητα προς το ζην, του είναι φυσικά αδύνατον να πληρώσει λογαριασμούς ( είτε εφάπαξ είτε με δόσεις) και στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της ΔΕΗ και του κράτους προτείνουμε να απαλλαγούν τελείως από την πληρωμή των λογαριασμών τη ΔΕΗ για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία και δεν έχουν άλλα εισοδήματα που να τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει φυσικά για το νερό και το τηλέφωνο.
Αυτοί οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σήμερα στην ανεργία χωρίς δική τους υπαιτιό-τητα πρέπει να κρατηθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή (να μην αναγκαστούν να βγουν στο περιθώριο με ότι αυτό συνεπάγεται) και υπεύθυνη για αυτό είναι σίγουρα η πολιτεία αλλά έχουμε λόγο και ευθύνη και εμείς οι υπόλοιποι πολίτες, εργαζόμενοι που σήμερα μπορεί να έχουμε τη δουλειά μας αλλά δεν ξέρουμε αύριο τι μας ξημερώνει.
Όσον αφορά τη στέρηση εσόδων για τη ΔΕΗ, θα μπορούσε αυτούς του λογαριασμούς των ανέργων να τους εντάξει στα τιμολόγια ΥΚΩ. Βεβαίως θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας η ΔΕΗ να μην μπει στον ανταγωνισμό, ούτε να λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου αλλά να γίνει μια επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας με στόχο την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και του λαού.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Πράσσος Στέφανος Δύντσικος Λάζαρος

Κοινοποίηση:
1. ΓΣΕΕ
2. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
3. ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
4. ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 12:04