Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:25

KKE Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

altΗ αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) εφαρμόζεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής και στις πιο ευαίσθητες όπως είναι η Υγεία. Εκεί μάλιστα φαίνεται η απανθρωπιά της αντιλαϊκότητάς τους και το μέγεθος της ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.

Η προβληματική λειτουργία των μονάδων υγείας του νομού και οι συνέπειες που έχει στην υγεία των κατοίκων αναδείχτηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, με τον θάνατο ενός παιδιού ενός μόλις έτους.

Στο νομό Κοζάνης η έλλειψη προσωπικού και ο ανεπαρκής ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός απειλούν τη λειτουργία του διαβητολογικού και ογκολογικού ιατρείου, της καρδιολογικής κλινικής και τη μονάδα τεχνητού νεφρού ενώ η παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης ανέστειλε τη λειτουργία της εδώ και μήνες. Επίσης ούτε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας λειτουργεί παιδιατρική κλινική. Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2009, “πολιτικοί παράγοντες” και βουλευτές του νομού καθησύχαζαν τους πολίτες του νομού ότι έθεσαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις από την αρμόδια Υπουργό ότι “θα μεριμνήσει άμεσα” για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων. Όμως η προσοχή της κυβέρνησης ήταν στραμμένη στην προετοιμασία της αντιλαϊκής επίθεσης, στις περικοπές προσωπικού, μισθών και κοινωνικών δαπανών με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην παρθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση ή βελτίωση της κατάστασης αλλά να επιδεινωθεί η κατάσταση με τραγικά αποτελέσματα.

Η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα Δημόσια Νοσοκομεία, δεν προκλήθηκε ξαφνικά. Τα χρέη και τα ελλείμματα, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπήρχαν και σήμερα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο.

Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα γιατί δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα. Όμως και πλούτος υπάρχει και μέσα υπάρχουν, όμως η προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων είναι αυτά να μπαίνουν στην υπηρεσία των επιχειρηματιών και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων και ενίσχυσης της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης και τις κρατικές – εργοδοτικές δαπάνες σαν εμπόδιο της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της χώρας έδωσε ποσό 8 φορές μικρότερο ποσό από το αντίστοιχο του 2009, που αναλογεί στο 0,1% της πρόσφατης χρηματοδότησης των τραπεζιτών, επικαλούμενη προκλητικά ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού για την άμεση βελτίωση και επίλυση των προβλημάτων των δημόσιων νοσοκομείων. Η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων χωρίς ρήξεις και ανατροπή. Για να ωφεληθεί ο λαός πρέπει να ηττηθούν το μεγάλο κεφάλαιο και τα πολιτικά του στηρίγματα.

Λύση υπάρχει στο δρόμο πάλης:

Για δωρεάν σύγχρονες και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Για κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών στον κλάδο υγείας και με δωρεάν φάρμακα.

Για πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας με καλά αμειβόμενο προσωπικό, με συνθήκες δουλειάς που εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Η λύση βρίσκεται:

Στην καταδίκη και στον απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου.

Στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, που θα παλεύει για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, που θα εξασφαλίσει στην πράξη ότι η υγεία θα είναι κατοχυρωμένο, λαϊκό, κοινωνικό δικαίωμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:27