Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:40

ΝΕΡΟ + ΔΕΝΔΡΟ = ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

altΑπό το 1992, η 22η Μαρτίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η παγκόσμια μέρα για το νερό. To όνομα νερό προέρχεται από τη βυζαντινή φράση νεαρόν ύδωρ το οποίο σήμαινε τρεχούμενο νερό (που μόλις βγήκε από την πηγή), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την αρχαία ελληνική (και την καθαρεύουσα) φράση νήρον ύδωρ. Αποτελεί τη σημαντικότερη χημική ένωση και ζωογόνος δύναμη για τον άνθρωπο και τη φύση.

Για τον Δήμο Αιανής το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο αυτή η ημέρα αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή να δούμε όλοι μας στην πράξη την «δύναμη» του νερού στην «γέννηση» ενός δένδρου. Από το πρωί μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου Αιανής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αιανής Γεώργιο Τζέλλο τους αντιδημάρχους Γιάννη Εμμανουηλίδη και Στέργιο Ράπτη, την γεωπόνο του Δήμου Γεωργία Χατζημανώλη και τους εκπαιδευτικούς, έδωσαν ζωή σε 150 δενδρύλια μαύρης πεύκης και 60 τούγιας, φυτεύοντάς τα περιμετρικά του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία και στην Ράχη-τσαγκάρη.

Τα δενδρα ήταν μια ευγενική χορηγεία του Βασικού Φυτωρίου Χαλκηδόνας. Περισσότερα από 1000 δένδρα φυτεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο σε διάφορα σημεία στον Δήμο Αιανής καταδεικνύοντας την πρόθεση του Δήμου για δημιουργία όλο και περισσότερων δασωτέων εκτάσεων και ταυτόχρονα την δημιουργία οικολογικής συνείδησης, κυρίως των μαθητών, αλλά και των πολιτών του Δήμου που κάθε φορά αγκαλιάζουν τις προσπάθειες αυτές.

 Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:48