Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 23:20

KKE ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ


100303_kkeΗ πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ. Συγκεκριμένα, επιβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας με τον ανώτατο συντελεστή (0,35%) και εκεί που δεν υπήρχε. Αυξήσεις των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε όλες τις δημοτικές ενότητες ενώ σε Ελλήσποντο και Υψηλάντη είναι ιδιαίτερα υψηλές .

Και αυτήν την φορά φάνηκαν συνεπείς στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στον λαό.

Και αυτήν την φορά «διαχειρίστηκαν» άψογα το ζήτημα των εσόδων που χρειάζεται ο Δήμος για να ανταπεξέλθει στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Καμία μείωση, καμία κατάργηση τελών για ανέργους κτλ., καμιά διεκδίκηση για επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο αυξήσεις.

Και αυτήν την φορά εμφανίστηκαν ως «σωτήρες», ως «ευαίσθητοι», ως «κοινωνοί της αγωνίας του λαού που δυσκολεύεται να πληρώσει λογαριασμούς». Είπαν ότι οι αυξήσεις είναι μηδαμινές, ότι είναι ανεπαίσθητες. Η γνωστή δηλαδή ιστορία. «Μηδαμινές» ήταν και οι αυξήσεις του Φ.Π.Α., «μηδαμινό» και το 5ευρώ για τα νοσοκομεία, «μηδαμινές» και οι αυξήσεις στα διόδια, «μηδαμινές» και οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στην θέρμανση, στα τρόφιμα. Την ίδια στιγμή στους ονομαστικούς μισθούς δεν υπάρχουν καν ( ελέω ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΓΣΕΕ και λοιπών συνοδοιπόρων ) μηδαμινές αυξήσεις, αλλά δυσβάσταχτες μειώσεις και αυτές όταν δεν υπάρχουν απολύσεις.

Οι θέσεις της κ. Νανοπούλου ( ΝΔ) δεν είναι διαφορετικές από αυτές της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ). Απλά πρέπει κάπως να φαίνεται ότι διαφοροποιείται, για αυτό και δεν υπερψήφισε την πρόταση αλλά ζήτησε μικρότερες αυξήσεις. Ο δε κ. Ιωαννίδης (ΣΥΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) ήταν πραγματικά «η υπεύθυνη αντιπολίτευση». Υπερψήφισε την πρόταση. «Τόπος να ζεις» σημαίνει για αυτούς «τόπος να πληρώνεις για να ζήσεις» .

Μόνο οι σύμβουλοι της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αντέδρασαν στην αύξηση των δημοτικών τελών, καλώντας σε μείωση και κατάργηση για ορισμένες κατηγορίες.

Και αυτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει τον αντιδραστικό χαρακτήρα που έχει η Τοπική Διοίκηση ως φορέας υλοποίησης της αντιλαϊκής κρατικής πολιτικής.

Πρότασή μας είναι:

Η απαλλαγή από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών όλων των ανέργων, των προσωρινά απασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, των πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Αύξηση των τελών στο μεγάλο κεφάλαιο (Τράπεζες , Μεγάλα Σουπερμάρκετ).

Τη μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Κατάργηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Μείωση των τελών καθαριότητας-φωτισμού για μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους.

Κατάργηση του τέλους στάθμευσης οχημάτων. Οι κάτοχοι ΙΧ πληρώνουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας στο κράτος και αυτό υποχρεούται να παρέχει δωρεάν θέσεις πάρκινγκ.

 

 

Κοζάνη 28/3/2011

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 21:24