Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 15:08

Συμβουλές της ΕΛΑΣ για ηλικιωμένους


101026_elasΜε αφορμή περιστατικό εξαπάτησης 69χρονου πρωινές ώρες της 12-04-2011 στην Κοζάνη, από δύο άτομα, τα οποία τον πλησίασαν και τον έπεισαν να αγοράσει χρυσαφικά υποτίθεται μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ αυτά στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία αξία, ανακοινώνουμε ..

τις παρακάτω ειδικές συμβουλές προς τους συμπολίτες μας και ιδίως προς τους ηλικιωμένους:
- Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
-Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
-Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
-Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).
-Μην υπογράφετε ποτέ λευκά έντυπα (δήθεν ασφαλιστικών αποζημιώσεων, εξουσιοδοτήσεων κλπ.
-Μην εμπιστεύεστε άτομα που σας προσεγγίζουν με το πρόσχημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
-Μην εμπιστεύεστε άτομα που σας λένε ότι έχετε κερδίσει δώρα, διακοπές, βραβεία ή χρήματα και ζητούν να πληρώσετε για έξοδα συσκευασίας, αποστολής ή άλλες επιβαρύνσεις κλπ.
-Μην δίνετε τηλεφωνικά στοιχεία για την πιστωτική κάρτα ή τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή άλλες προσωπικές πληροφορίες.
-Μη διστάσετε να αναφέρετε στην Αστυνομία κάθε ύποπτο άτομο ή περιστατικό που θα αντιληφθείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 15:11