Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 11:28

Δήλωση της ΔΑΚΕ Ε. Κ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

100504_dakespartakosΤην Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός της χώρας παρουσίασε στο Υπουργικό συμβούλιο τον «οδικό χάρτη» της Κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2015 το οποίο δεν διαθέτει καμία πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.

Ξεχνώντας βέβαια ότι πριν από περίπου δύο χρόνια «τάζοντας στους πάντες τα πάντα» και λέγοντας ότι τα «λεφτά υπάρχουν» δεν το νομιμοποιεί να αποφασίζει συνεχώς νέα αντικοινωνικά μέτρα και να δεσμεύει το μέλλον της χώρας.

Με ευχολόγια επιχείρησε να πείσει για τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης του. Ξέχασε να αναφερθεί όμως στο πιο σημαντικό επίτευγμα της σημερινής Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από τη μεγαλύτερη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών από το Β παγκόσμιο πόλεμο και μετά.

Οι οικονομικοί πολιτικοί της Κυβέρνησης που γεμίζει ολόκληρη την αγορά με λουκέτα στέλνει χιλιάδες έλληνες στην ανεργία και σβήνει το δικαίωμα στο όνειρο των νέων ανθρώπων.

Μίλησε για πρωτόγνωρα αποτελέσματα της πολιτικής του, αλλά «ξέχασε» να αναφερθεί στην:

πρωτόγνωρη αύξηση της ανεργίας και των απολύσεων

κατάργηση κεκτημένων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

αύξηση των λουκέτων στην αγορά επιχειρήσεων

μείωση στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων

απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εμφάνιση της πλήρους και σταθερής εργασίας και τη ραγδαία αύξηση της απασχόλησης

μείωση των κρατικών εσόδων

μείωση κοινωνικών δαπανών

Η αγορά εργασίας απορυθμίζεται πλήρως με την υποαπασχόληση και την εκ περιτροπής εργασίας να υπεριδιπλασιάζεται κάθε μήνα.

Και η μείωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται υπό διάλυση.

Ο οδικός χάρτης της Κυβέρνησης οδηγεί σε νέους δρόμους αδιέξοδων και επιφυλάσσει ακόμη περισσότερα και πιο ακριβά «διόδια» για τους Έλληνες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους που θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μία φορά την «βενζίνη» της αντιαναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Ας σταματήσουν επιτέλους να κρύβονται πίσω από αοριστολογίες και μεγάλα λόγια.

Στο εργατικό κίνημα απαιτείται ενότητα, συσπείρωση όσο ποτέ άλλοτε, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε την άγρια επίθεση που γίνονται σε βάρος των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων με στόχο την κατάργησης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 11:33