Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 08:53

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ


EIRINI-LOGO 60 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Νικηφορίδη εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των αγορών και περιοχ΄βν, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, σε νέα πιο εντατική κούρσα πυρηνικών, αυτή τη φορά ενάντια στη Λιβύη.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, βιώνουν την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την καταστρατήγηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους προς όφελος των μονοπωλίων του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και γενικότερα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ΕΕ κλιμακώνουν την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, στην Ελλάδα και τις άλλες καπιταλιστικές χώρες.

    Η φετινή Πορεία Ειρήνης πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: προωθεί επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Διατηρεί στρατεύματα σε κατεχόμενες χώρες ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟικές ανάγκες. Συμμετέχει στην επίθεση κατά του λαού της Λιβύης. Το πρόσχημα «του ανθρωπισμού» και της προστασίας των αμάχων είναι παραμύθι. Οι πραγματικοί λόγοι της ιμπεριαλιστική επιδρομής είναι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, η γεωστρατηγική θέση της χώρας, που πληρώνονται με το αίμα των λαών.

   Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλο τον λαό της Κοζάνης για τη συμμετοχή τους στην Πορεία Ειρήνης:

    Να βάλουν φραγμό στο νέο έγκλημα στη γειτονιά μας και στην πλήρη στήριξη και συμμετοχή της Ελλάδας:

Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη σφαγή από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων. Για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων. Για την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς Για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης με τους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του Ιμπεριαλισμού.

    Καλούμε όλους του αγωνιστές της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πορεία Ειρήνης στις 22 του Μάη.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: 7 μμ Μνημείο Εθνικής Αντίστασης – Παναγιά Κοζάνης

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 09:03