Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 11:01

ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ!


dakespartakosΑιώνας καταλυτικών αλλαγών ο προηγούμενος, με την πτώση του Αν. Συνασπισμού, την συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΟΝΕ με το νέο Ευρώ-νόμισμα, για να φτάσουμε σήμερα στην κατάντια της χώρας μας όπου τα πάντα εκποιούνται!
¨μας έχουν ζαλίσει τον εγκέφαλο¨ που λέει θυμόσοφα ...

ο λαός μας στις γειτονιές και στις πλατείες, για να θέλουν οι κυβερνόντες να ξεκαρφώσουν κάθε τι που παρέχει ακόμα κοινωνική προστασία και αξιοπρέπεια, με ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας.

Απαιτούν και εκβιάζουν: ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΣΥΝΕΝΟΧΗ για επόμενα ανομήματα με εντολή των ΗΠΑ-ΕΥΡΩ/αφεντικών. Για να ¨αξιοποιήσουν¨ οι τραπεζίτες καθετί ει δυνατόν περισσότερο ...¨ανώδυνα¨ αυτά που η κυβέρνηση του ΓΑΠ έχει υποθηκεύσει. Θέλουν συνενοχή για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και να εκποιηθεί στα γρήγορα ότι έχει απομείνει ακόμα ζωντανό από τα φιλέτα της εθνικής περιουσίας!

Επιστρατεύτηκε ως κυβερνητικός ¨λαγός¨ και ο ΣΕΒ-Δασκαλόπουλος προτείνοντας δημοψήφισμα για τα περί Τρόικας αναγνώσματα: ¨ ο λαός να αποφανθεί άμεσα για την ακολουθητέα εθνική πορεία και να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις!¨.

Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που ενώ εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένο πρόγραμμα, έφερε σε όλα (κολο)τούμπα για να μας οδηγήσει στον κατήφορο της Τρόικας!
Είναι, σίγουρα, αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς τις προτάσεις της κυβέρνησης που στο σύνολό τους κατατάσσονται στην κατηγορία «αντεργατικές - αντιαναπτυξιακές». Αν νομίζουν πως θα καταντήσουν το βιοτικό μας επίπεδο ισότιμο με εκείνο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν λειτουργεί, ή τουλάχιστον δεν λειτουργεί έτσι όπως οφείλει, με διαφάνεια δηλαδή και με μπέσα, με αποτέλεσμα να οδηγούν τη χώρα στην άγρια περιπέτεια του ΔΝΤ. Όλα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν κανέναν αναπτυξιακό χαρακτήρα ενώ στο βάθος όλο και ο άνυδρος ορίζοντας φαντάζει ακόμα πιο ξερός, ακόμα πιο γκρίζος.
Είναι ολοφάνερο ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει αναπτυξιακό πρόγραμμα, δεν υπάρχει και προοπτική ζωής. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και ηθικό και δεν υπάρχει άλλη λύση από την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Η κοινωνία φαίνεται πως γυρίζει σελίδα απέναντι στην κυβέρνηση Τρόικας –Παπανδρέου αφού η ακολουθούμενη πολιτική φαίνεται πως είναι αδύναμη να πείσει και να αντισταθεί στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Η χώρα ολόκληρη εκποιείται, τα μέτρα για το λαό πλέον δυσβάσταχτα, ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί και το λαϊκό ξέσπασμα γίνεται εφιάλτης για την κυβέρνηση. Τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης όσο κι αν προσπαθούν δεν φαίνεται να μπορούν να ανακόψουν την λαϊκή οργή, όπως δεν κατάφεραν κάποτε οι ίδιες ¨δυνάμεις¨ να σταματήσουν το όχι στο ¨Σχέδιο Ανάν¨, που κατά ανάλογο τρόπο ¨εκποιούσε¨, την κυπριακή Δημοκρατία!

Το σύνδρομο της λαϊκής οργής χτυπάει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και των Συνεργατών Α.Ε., με τις λαϊκές δυνάμεις, περισσότερο από ποτέ, μαχητικές, που θέλουν Μνημόνιο με το λαό και όχι με τους ξένους εκποιητές! Δεν μπορεί να επιδιώκει συναίνεση σε πολιτικές που: συνεχίζουν τη τακτική της μείωσης αποδοχών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μειώνουν και άλλο τις συντάξεις, κόβουν στο μισό το αφορολόγητο όριο στους ελεύθερους επαγγελματίες και το περιορίζουν στο ελάχιστο για τους μισθωτούς, μειώνουν τις επικουρικές ενώ άγνωστη είναι η τύχη του εφάπαξ, αυξάνουν το ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και το τον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Τα χειρότερα είναι ΤΩΡΑ. Τα χειρότερα τα ζούμε ΤΩΡΑ. Καμιά προοπτική για ανάπτυξη δεν υπάρχει αφού διαλύοντας το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων δε δημιουργείται κανένα αναπτυξιακό πλάνο και καμία αναπτυξιακή προοπτική επενδύσεων. Μαύρη και βαριά η ατμόσφαιρα σε όλα, με μόνη προοπτική την είσπραξη 6,5 δις . ευρώ για το 2011 από τους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ! Μία κυβέρνηση που επιδίδεται σε ανθρωποθυσίες βγάζοντας στο σφυρί το μισό Δημόσιο, ενώ στο άλλο μισό βάζει λουκέτο και για πρώτη φορά απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι εκ των πραγμάτων ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ. Πρόκειται για μεθοδευμένη κατάσταση που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση ΚΑΙ το χρηματιστήριο, για να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε ...κοψοχρονιά!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ!

Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει στο Δημόσιο συμφέρον και στο κοινωνικό κράτος όπως αυτό διαμορφώθηκε -στην μεταπολεμική Ευρώπη- μέσα από τους αγώνες, τη σθεναρή και ανένδοτη μάχη των εργαζόμενων. Πιστεύουμε στις υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΔΕΗ- Νερά κλπ) στην υπηρεσία των πολιτών, στην δημόσια υγεία και παιδεία!
Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι εχθρός του οικονομικοπολιτικού μοντέλου του νεοφιλελευθερισμού, όποιων το στηρίζουν και θα μάχεται πάντα εναντίων τους.

« Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,

αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,

αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,

αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ»

 

 

ΔΑΚΕ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 11:09