Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 17:42

Απάντηση στης δημοτικής κίνησης "Κοζάνη τόπος να ζεις" στην κριτική του ΚΚΕ, σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων στην περιοχή του δήμου Κοζάνης

Απάντηση στης δημοτικής κίνησης Κοζάνη τόπος να ζεις στην κριτική του ΚΚΕ, σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων στην περιοχή του δήμου ΚοζάνηςΆκουσον μεν πάταξον δε !!!

Με αφορμή το θέμα μίσθωσης εκτάσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11-7-2001, το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά  και με τη γνωστή του  λογική «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» ασκεί  κριτική σε όλους συμπεριλαμβανομένων και ημών. Θα ήταν  σκόπιμο και δημοκρατικό, πριν αρχίσει να επιτίθεται αριστερά και δεξιά να άκουγε πρώτα τη θέση μας και μετά ας έκρινε.

Αντ’ αυτού προτίμησε μια θεατρικού τύπου αποχώρηση από την αρχή του θέματος .

 

Ως απάντηση στο ΚΚΕ, αλλά και για ενημέρωση των πολιτών  σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας:

1.  Ναι είμαστε υπέρ των ΑΠΕ. Το ΚΚΕ παρασυρόμενο από την κομματική  του τύφλωση αρνείται να δει την τοπική, εθνική, αλλά και παγκόσμια προτεραιότητα για επένδυση στον Αέρα, τον Ήλιο και τις υπόλοιπες ΑΠΕ, την ανάγκη της σταδιακής, οργανωμένης και σε βάθος χρόνου απεξάρτησής μας τόσο από τον άνθρακα, όσο και από το πετρέλαιο που προκαλούν, πέρα από την περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση.

2.  Καταθέσαμε πρόταση ώστε για την όποια  επένδυση, η κάθε τοπική αρχή  οφείλει να διασφαλίζει πρώτα το δημόσιο συμφέρον μέσω διαπραγμάτευσης με τον εκάστοτε επενδυτή, είτε για τα αντισταθμιστικά οφέλη είτε για το ύψος του ενοικίου.

3. Θεωρούμε πως πολλές από τις επενδύσεις στις ΑΠΕ θα έπρεπε να πραγματοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου  υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης  αυτών των επενδύσεων  από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης και  λόγω της σταδιακής υποχώρησης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, δημιουργείται επιτακτική  ανάγκη   επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

4.  Το κενό το οποίο άφησε τόσο η ΔΕΗ, που για δεκαετίες δεν επένδυσε στον τομέα αυτό εγκλωβισμένη στην λιγνιτική μονοκαλλιέργεια, όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση,  καθώς δεν έβαλε αυτές τις επενδύσεις σε προτεραιότητα, έρχεται να το καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς πιστεύουμε πως η ανάπτυξη  των ΑΠΕ προς όφελος όλης της κοινωνίας, πρέπει να γίνεται στη βάση ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού και χωροταξικού σχεδιασμού.

5. Σχετικά μ’ αυτό καταθέσαμε τις επιφυλάξεις μας στο δημοτικό συμβούλιο. Θα πρέπει να υπάρξει ένας σύγχρονος χωροταξικός σχεδιασμός που θα προσδιορίζει τις χρήσεις γης, θα περιορίζει τις τοπικές αντιδράσεις και θα αυξάνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, σε συνδυασμό με την κατανομή ανά περιφέρεια της συμμετοχής ΑΠΕ και τις συμβολής της στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό. Θεωρούμε πως αυτό είναι και ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία καλείται να δει συνολικά το ζήτημα σε επίπεδο Καλλικρατικού δήμου.

Τα ευχολόγια, η επαναστατική γυμναστική, η ισοπεδωτική κριτική και ο ανέξοδη ρητορεία δε  λύνουν  το οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής και του πλανήτη ολόκληρου.

Μια πρόταση είναι καλή, μόνον όταν είναι εφικτή.

Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη τόπος να ζεις"


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 18:04