Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 14:21

Επιστολή του Εργατικού κέντρου Κοζάνης στα υπουργεία για τη καταβολή δεδουλευμένων απο την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική

 

Η περιοχή μας μαστίζεται από υψηλή ανεργία και όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητο σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση να διατεθούν κονδύλια στην πραγματική οικονομία.

Είναι αναγκαίο να συνεχισθούν τα μεγάλα τεχνικά έργα, όπως και η ομαλή χρηματοδότηση τους για την ανάπτυξη της περιοχής και την αντιμετώπιση της οξυμένης ανεργίας.

Το Υπουργείο Υποδομών μεταφορών-Επικοινωνιών να απελευθερώσει πιστώσεις για τα κατασκευαστικά έργα και να επιταχύνει τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ, για να μην μετακυλίονται όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και επωμίζονται και το κόστος των έργων (απλήρωτη εργασία).

Κύριοι

Είναι απαράδεκτο στα διόδια του πολυμύλου καθημερινά να εισπράτονται χιλιάδες ευρώ, και να μη καταβάλλεται η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η Διοίκηση της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε., καθυστερεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα έως έξη ή επτά μήνες, αγνοώντας ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή βάρβαρη οικονομική και όχι μόνον συγκυρία, για το σύνολο των εργαζομένων η έγκαιρη καταβολή των νόμιμων αμοιβών αποτελεί όρο επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική Α.Ε με την συμμετοχή τους, την αποτελεσματικότητα, την εργατικότητα τους και την υπομονή τους έχουν διαμορφώσει όλες τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησης.

Το ΔΣ του Εργατικού κέντρου έγκαιρα έχει επισημάνει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αν δεν αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί και απορρέει από τις συμβατικές σας υποχρεώσεις θα απαντήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά όπως και έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Το Δ.Σ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ σε έκτακτη συνεδρίαση, εξέτασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απαιτεί τα αυτονόητα:
α) Αμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
β) Την περιοδικότητα καταβολής του μισθού που είναι αναγκαία προϋπόθεση επιβίωσης των (κάθε μήνας ένας μισθός όπως ορίζεται από την νομοθεσία)

Τέλος σε κάθε περίπτωση να μας γντωστοποιήσετε τις αποφάσεις σας για τα παραπάνω, ή τουλάχιστον χρονοδιάγραμα καταβολής των δεδουλευμένων.

Επειδή οι εργαζόμενοι:
έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια ανοχής και αντοχής τους και δεν αντέχουν άλλο.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα προασπίσουμε την εργασία μας και την αξιοπρέπεια μας με όλα τα νόμιμα μέσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘ. ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 14:25