Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 18:18

Ο Σπάρτακος με επιστολή του στην ΔΕΗ θεωρεί αυταρχική την απόφαση του Ζερβού για αλλαγή ωραρίου εργασίας του προσωπικού


100213_adamidisdioikitikoΜε την υπ' αριθμ. 128/2011 απόφαση του Δ/ντος Συμβούλου αποφασίστηκε η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού της Επιχείρησης, από 7:00-15:00 σε 8:00-16:00, με ημερομηνία ισχύος από 1-9-2011 και εφεξής.
Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται όσοι απασχολούνται σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών..

/ χρηστών δικτύου και όσοι εργάζονται σε σύστημα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια).
Ως Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρούμε ότι η εν λόγω ρύθμιση ΔΕΝ μπορεί να έχει πρακτικό πεδίο εφαρμογής, τουλάχιστον στα Ορυχεία και στους Σταθμούς Παραγωγής του ΛΚΔΜ, για τους λόγους που σας παραθέτουμε, περιγράφοντας καταρχάς την υπάρχουσα κατάσταση.
Α. Το προσωπικό ημέρας στα Ορυχεία και στις υποστηρικτικές μονάδες του ΛΚΔΜ εργάζεται ήδη σε ωράριο 8:00-16:00, ενώ το ωράριο για το αντίστοιχο προσωπικό που εργάζεται σε σύστημα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) είναι 7:00-15:00, 15:00-23:00 και 23:00-7:00.
Με βάση λοιπόν και την απόφαση -στην προκειμένη περίπτωση για το προσωπικό των Ορυχείων του ΛΚΔΜ- η κατάσταση μένει ως έχει.
Β. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των Σταθμών Παραγωγής του ΛΚΔΜ και εδώ υπάρχει διαφορά ωραρίου για το προσωπικό της Λειτουργίας (εναλλασσόμενης φυλακής- βάρδια) 8:00-16:00, 16:00-24:00 και 24:00-8:00, με το προσωπικό ημέρας (συντήρησης) το οποίο εργάζεται κατά τις ώρες 7:00-15:00.
Η αλλαγή λοιπόν που προτίθεστε να κάνετε (αφορά το ημερήσιο προσωπικό) έτσι ώστε το σύνολο του προσωπικού να μην έχει διαφορά προσέλευσης και αποχώρησης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, όπως:
 Μείζον πρόβλημα ενημέρωσης και οργάνωσης των εργασιών μεταξύ λειτουργίας και συντήρησης. Σημειώνουμε ότι σε όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στο πλαίσιο της βέλτιστης πρακτικής, υπάρχει διαφορά μίας ώρας μεταξύ λειτουργίας και συντήρησης και ως εκ τούτου κρίνουμε ότι επιβάλλεται να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση.
 Τεράστιο πρόβλημα συμφόρησης στις πύλες των Σταθμών στις 16:00, όταν θα αποχωρεί το ημερήσιο προσωπικό και θα πρέπει να γίνεται η αλλαγή της απογευματινής φυλακής.
 Το ίδιο θα ισχύει και κατά την αποχώρηση της νυχτερινής στις 8:00 το πρωί, όταν θα προσέρχεται στην εργασία του το ημερήσιο προσωπικό και η πρωινή φυλακή.
 Πρόβλημα στη μεταφορά του προσωπικού. Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα και αντίστοιχο προσωπικό οδηγών (ούτε στην Επιχείρηση αλλά και ούτε στην εξωτερική αγορά της περιοχής) με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα το προσωπικό να μεταφέρεται με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα
 Κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος, αφού κατά την προσέλευση του προσωπικού στην εργασία του τις πρωινές ώρες, στους οδικούς άξονες Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, Κοζάνης – Ημαθίας και Πτολεμαΐδας – Φλώρινας θα αυξηθεί επικίνδυνα η κυκλοφορία αφού θα συναντηθεί και με το ημερήσιο προσωπικό των Ορυχείων και είναι αμφίβολο εάν υπάρχει η απαιτούμενη χωρητικότητα σε αυτούς τους οδικούς άξονες, αφού είναι επαρχιακοί δρόμοι. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και το προσωπικό των εργολάβων, οι οποίοι θα χρειαστεί να προσαρμοστούν ανάλογα. Για το εν λόγω θέμα θεωρούμε χρήσιμο και επιβεβλημένο να ζητηθεί η άποψη της Τροχαίας Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας. Θυμίζουμε ότι κατά την χειμερινή περίοδο, η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που αυξάνουν το δείκτη επικινδυνότητας.
Τέλος, κάθε αλλαγή που επιβάλλεται να γίνει, εφόσον είναι σοβαρή, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχη εισηγητική έκθεση – μελέτη, για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά της.
Κύριε Δ/ντα
Σε μια εποχή που η συναίνεση είναι ζητούμενο, είναι λάθος να αποφασίζονται θέματα προσωπικού χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ΓΕΝΟΠ και των Συνδικάτων. Κατά συνέπεια, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί να επανεξετάσετε το θέμα, διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να αποδεχτούμε τέτοιου είδους αυταρχικές λύσεις.

Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 18:22