Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 15:32

Η Ενωση για το εργατικό ατύχημα στο Νότιο πεδιο

 

Για μια ακόμη φορά από καθαρή τύχη δεν είχαμε θανατηφόρο ατύχημα.
Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 ο συνάδελφος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ευρισκόμενος στην εργασία και συγκεκριμένα στον εκσκαφέα Ε2 καλέστηκε να πάει στον Ε3 γιατί είχε κοπεί η τάση, φθάνοντας στο μηχάνημα και αφού διαπίστωσε ότι όντως δεν είχε ρεύμα κατευθύνθηκε στον υποσταθμό για να δει τι συμβαίνει όπου εκεί η τάση είναι 20.000 VOLT.
Στην προσπάθειά του να δώσει ρεύμα συνέβη το σοβαρό εργατικό ατύχημα, ευτυχώς όμως η τύχη ήταν με το μέρος του συναδέλφου.
Η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι καθημερινά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους εργαζόμενους στα ΟΡΥΧΕΙΑ και στους ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να ασχοληθεί με αυτά τα πολύ σοβαρά προβλήματα και όχι με το ωράριο εργασίας.

Καλούμε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αν δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα να παραιτηθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τηρούν πιστά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να μην πραγματοποιούν καμία εργασία αν δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ » εύχεται καλή ανάρρωση στον συνάδελφο και ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 5 ΠΡΟΣ 1.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 15:45