Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 15:38

Προβλήματα προσπελασιμότητας στον υποκατάστημα της Εθνικής στην Πτολεμαΐδα

Προβλήματα προσπελασιμότητας στον υποκατάστημα της Εθνικής στην ΠτολεμαΐδαΤην 30.6.2011 η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Εορδαίας με έγγραφό της καλούσε την Διεύθυνση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολεμαΐδα σε «αποξήλωση της βαθμίδας και αποκατάσταση τυχών ζημιών που έχουν προκληθεί στο πεζοδρόμιο», ενώ ήδη είχε προηγηθεί την 25.5.2011 έγγραφο με το ίδιο περιεχόμενο από την Πολεοδομία του Δήμου.

Παρ΄όλα αυτά και χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση της τράπεζας προχώρησε στην κατασκευή σκαλοπατιού εκτός της ρυμοτομικής γραμμής, δημιουργώντας πρόβλημα προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία.

Επειδή τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι υπάρχουσες συνθήκες για τα άτομα με αναπηρία είναι και γνωστά και σοβαρά, προβλήματα για τα οποία ενώ θα περίμενε κάποιος –ειδικά μετά και τις οχλήσεις που ασκήθηκαν από διάφορες πλευρές προς τους αρμοδίους- να έχουν επιλυθεί σε σύντομο χρόνο και χωρίς καμία προστριβή, αυτά παραμένουν.

Επειδή είναι πραγματικά τραγικό και προκλητικό να επιδεικνύεται τέτοιου είδους αδιαφορία από τους υπεύθυνους για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία που ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που υπογράφουμε την παρούσα, δεν είναι δυνατόν να μείνουμε αδρανείς και αμέτοχοι σ΄αυτήν την πολύ δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι συνάνθρωποί μας και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος της περιοχής μας.

Περαιτέρω, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη συμπεριφορά των καθ’ ύλην αρμοδίων αλλά και την απορία μας για το γεγονός ότι δόθηκε άδεια λειτουργίας στο κατάστημα της Εθνικής όταν, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι, ο νόμος υποχρεώνει να λαμβάνεται μέριμνα για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα κτίρια που στεγάζουν κοινωφελείς οργανισμούς ή έχουν χρήσεις συνάθροισης κοινού, γραφείων, τράπεζες και ανταλλακτήρια τραπεζών.

Άλλωστε, και στο Σύνταγμά μας ορίζεται ρητά ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Καλούμε την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Εορδαίας να προχωρήσει στην επιβολή των νόμιμων κυρώσεων περί αυθαιρέτων κατασκευών -τις οποίες επικαλείται στο έγγραφό της- αφού δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση από τη διεύθυνση της τράπεζας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι :

ΣΠΟΝΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΚΕΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΤΣΟΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΙΟΣΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

   

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 15:43