Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 17:09

Εργολήπτες Δυτικής Μακεδονίας: Αναβολή διαγωνισμών - Μειοδοτική δημοπράτηση βιολογικών αγωγών της Π.Ε. Κοζάνης

Εργολήπτες Δυτικής Μακεδονίας: Αναβολή διαγωνισμών - Μειοδοτική δημοπράτηση βιολογικών αγωγών της Π.Ε. ΚοζάνηςΣτα πλαίσια των προσπαθειών μας για τα υπό δημοπράτηση έργα με το σύστημα μελέτης – κατασκευής από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στείλαμε επιστολή στον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Ι. Ραγκούση , όπου εκφράσαμε τις απόψεις μας για το θέμα αυτό. Στη συνέχεια το Υπουργείο απάντησε μέσω του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων και Προέδρου του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων (Σ.Δ.Ε.) κ. Μακρή Δ. Από την απάντηση αυτή αξίζει να επισημανθούν τα παρακάτω σημεία :

Στην παράγραφο 2 γίνεται παραδοχή της κατάχρησης του συστήματος μελέτης - κατασκευής από Υπηρεσίες και σημειώνεται η προσπάθεια του Σ.Δ.Ε. για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου. Ουσιαστικά δικαιώνεται η στάση και ο αγώνας τόσο της ΠΕΣΕΔΕ όσο και των Συνδέσμων της για το εν λόγω σύστημα.

Στην παράγραφο 3 αναφέρεται σε νομοθετικό πλέον περιορισμό του συστήματος και μιλάει για εξαιρετικές περιπτώσεις συγκεκριμένων κατηγοριών έργων όπου και αυτές θα επανεξετάζονται ανά περίπτωση για το αν συγκεντρώνουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Στην παράγραφο 5 δικαιώνονται πλήρως οι Σύνδεσμοι μας για τις καταγγελίες τους για αυθαιρεσία στη δημοπράτηση των έργων ΕΕΛ μαζί με το αντικείμενο της κατασκευής των απαιτούμενων αγωγών αποχέτευσης, δηλώνοντας ότι «κακώς στη διακήρυξη, ο αρμόδιος φορέας επεξέτεινε το σύστημα αυτό και για την κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης , για τα οποία δεν υπάρχει έγκριση και τα οποία θα έπρεπε να δημοπρατηθούν χωριστά».

Στην παράγραφο 7 επισημαίνει ότι οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να ελέγξουν την σωστή τήρηση ή όχι των Υπουργικών αποφάσεων και ΖΗΤΕΙ να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το Νόμο σε περίπτωση μη τήρησής τους.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απάντηση μας δικαιώνει κατά ένα μεγάλο βαθμό και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη χρονική περίοδο για τον κλάδο μας. Αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση των απόψεων μας και τέλος είναι ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο για την συνέχιση των προσπαθειών μας.

 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

  1. ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
  2. ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣΤΑ
  3. ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ

 

Σε αντίθετη περίπτωση, μετά και από την απάντηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ που δικαιώνει της θέσεις μας, δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 17:20