Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 11:31

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ 12ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Οι εργασίες του 12ου Γενικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, κατά γενική ομολογία, λαμβάνουν χώρα σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την πατρίδα, την επιχείρηση και την περιοχή μας.
Δύο χρόνια μετά τις εκλογές η κυβέρνηση έχει μάλλον καταφέρει να αποσπάσει παγκόσμια πρωτοτυπία με το να μπορέσει να μην αφήσει τίποτα όρθιο αλλά και με τις λάθος ή καλύτερα τις εγκληματικές επιλογές της σε όλους μα όλους τους τομείς.

Ενδεικτικά αναφέρω:
Πρωτίστως στην Οικονομία: Πλήρης αποτυχία σε κάθε τομέα είναι μία έκφραση που μπορεί να τα πει όλα!
Παρά την πρωτόγνωρη εφαρμογή βάρβαρων μέτρων (τις περικοπές μισθών δηλαδή), την εξαντλητική φορολόγηση των μόνιμων υποζυγίων (των εργαζομένων δηλαδή) ούτε καν την ψευδαίσθηση της ελπίδας δεν μπορούν να δώσουν οι κυβερνώντες, την ίδια στιγμή βέβαια που οι μόνιμα αποφεύγοντες την ευθύνη, πολιτικοί περί άλλων τυρβάζουν, σχίζουν τα ιμάτιά τους για την πρόθεση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών χωρίς φυσικά να φείδονται και απειλών του τύπου «θα δείτε εσείς τι θα πάθετε εάν αυτό το φέρετε για ψήφιση» και «δεν υπάρχουν κυβερνητικές πλειοψηφίες που θα στηρίξουν πρόταση για πώληση μονάδων». Όσο δε για τις κόκκινες γραμμές, ω του θαύματος μάλλον με μια δεύτερη ματιά περισσότερο ροζ μοιάζουν.
Και ΝΑΙ, ο νεοέλληνας ΕΜΑΘΕ πλέον την έννοια της «κωλοτούμπας» και γελάει με όλες αυτές τις .... καλές προθέσεις των φίλτατων πολιτικών μας. Προθέσεις που στο τέλος μόνο προθέσεις μένουν και με μόνο γνώμονα την σωτηρία της πατρίδας ψηφίζουμε τα πάντα για τα πάντα.
Και γελάει ο Νεοέλληνας για να μην κλάψει, για να μην φύγει απ' τη συνταγματική τάξη και για να μην πάρει βρεγμένη σανίδα και αρχίσει να ¨χειροτονεί¨.
Οι εργαζόμενοι φυσικά είναι οι μόνοι που δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις λαθεμένες πολιτικές των τελευταίων ετών, που με την εφαρμογή τους οδήγησαν την πατρίδα στον πάτο του βαρελιού. Εκείνου δηλαδή του σημείου που βρισκόμαστε σήμερα, τούτη την ώρα, αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπους να ανατρέψουμε την κατάσταση και να βγούμε στην επιφάνεια.
Εργασιακές σχέσεις: Πλήρης αποδόμηση του οικοδομήματος των εργασιακών σχέσεων, ενός οικοδομήματος που για να χτιστεί, απαιτήθηκαν: ένας ολόκληρος αιώνας, απαιτήθηκαν αμέτρητες θυσίες (οικονομικές και πάσης άλλης φύσεως) ενώ για να καταρρεύσει χρειάστηκε μία και μόνο νύχτα και φυσικά την ψήφο όλων αυτών των ανησυχούντων, πεφωτισμένων και επιφορτισμένων με το βαρύτατο φορτίο του έργου που τους ανατέθηκε και φέρει τον τίτλο «Η σωτηρία της πατρίδος».
Αγαπητοί μου συνάδελφοι
Το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρά τα πλείστα οικονομικά και εργασιακά αδιέξοδα, θα σταθεί όπως πάντα έκανε, στο ύψος των περιστάσεων προβαίνοντας και υλοποιώντας μία σειρά ενεργειών, που θα τις αισθανθούν – ποικιλοτρόπως – όλοι όσοι είναι αντίθετοι με τα δίκαια και τα δικαιώματά μας.
Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, πήρε την πρωτοβουλία ακουμπώντας πάντα στο άλλοθι που λέγεται «σωτηρία της πατρίδας» (και επιτρέψτε μου εδώ μια παρένθεση απλά για να σας θυμίσω ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα και οι μεγαλύτερες και τραγικότερες προδοσίες από τους έχοντες την ευθύνη, από υπάρξεως της έννοιας ΕΛΛΗΝΑΣ, έγιναν, ακριβώς, στο όνομα της σωτηρίας), να μας βάλει κάτω από τα νύχια μιας εξωτερικής κατοχής, που το ονοματεπώνυμο της είναι γνωστό: ΤΡΟΪΚΑ.
Ο στόχος ένας και απλός.
Να γίνει ο ελληνικός λαός φτωχότερος.
Η υπογραφή της κατάπτυστης σύμβασης μεταξύ Ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικας, του περιβόητου πλέον ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και του βάρβαρου και πλέον αντεργατικού Μεσοπρόθεσμου – Εφαρμοστικού νόμου, των οποίων τη «γλύκα» γευόμαστε είδη και δυστυχώς το μενού που έπεται να μας σερβίρουν είναι πολύ πιο πλούσιο και πιο βαρύ.
Το ομολογούν εξάλλου, ξεδιάντροπα, οι ίδιοι τους. Οι στόχοι ΔΕΝ επετεύχθησαν.
Νέα μέτρα.
Νέες περικοπές.
Νέα ονόματα όπερ σημαίνει χρυσώνουμε το χάπι και όποιος το καταπιεί το κατάπιε.
Εργασιακή εφεδρεία ... λέει !!!
Έτσι βαφτίστηκε η απόλυση! Και συνεχίζουμε...
Δυστυχώς η κατάντια δε σταματά εδώ, αφού υπάρχουν και μια σειρά από άλλες αρνητικές εξελίξεις που θα μας οδηγούν για πολύ ακόμα χρόνο σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα. Εδώ ακριβώς είναι που χρειάζεται η παρέμβασή μας. Η διεκδικητική μας ορμή, η δυναμική μας κινητοποίηση, η ανυποχώρητή μας μάχη.
Εμείς λοιπόν έχουμε ήδη ξεκινήσει. Βρισκόμαστε ήδη στο πεδίο της μάχης, μπροστάρηδες στους αγώνες, στηριζόμενοι στις στέρεες βάσεις που μας παρέχουν οι πλάτες των εργαζομένων που υπηρετούμε. Βάσεις που σφυρηλατήθηκαν στο καμίνι της καθημερινότητας, μέσα απ΄ την κριτική των συναδέλφων, με την προσμονή και την ελπίδα τους στραμμένη προς αυτό το συνδικάτο το οποίο εμπιστεύονται και πιστεύουν πως μπορεί να αναχαιτίσει, στο μέτρο του δυνατού, το τσουνάμι των αλλεπάλληλων επιθέσεων εναντίον μας.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα σταθεί δυναμικά και ανένδοτα – όπως έκανε πάντα – απέναντι σε όλες τις πολιτικές που βάλλουν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Οφείλω να σας πω πως στο σύντομο χρόνο που είχα στη διάθεσή μου, από την στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του Γεν. Γραμματέα την Παρασκευή 2.9.2011 μέχρι και σήμερα Παρασκευή 09.09.2011 προβληματίστηκα πάρα πολύ μαζί με τους συνεργάτες μου στο ΔΣ για την κατάρτιση αυτού του σχεδίου δράσης, για τον πολύ απλό λόγο ότι τα πάντα έχουν αλλάξει πλέον μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Μεταβολές επεβλήθησαν παντού και αυτά που τόσα χρόνια είχαμε ως προμετωπίδα, στην καλύτερη περίπτωση έχουν αλλάξει και στη χειρότερη έχουν καταργηθεί.
Δημόσια – Ενιαία – Καθετοποιημένη ΔΕΗ με το 51% στο κράτος... Όνειρο θερινής νυκτός.
Μετά και το 34ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπου έγινε αποδεκτό το πλαίσιο λειτουργίας Ι.Τ.Ο. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος), η μεταφορά και η διανομή αποτελούν πλέον ξεχωριστό κομμάτι με την μορφή των θυγατρικών επιχειρήσεων!
Και όπως είπε ο Υπουργός χθες, αυτό είναι μεταβατικό στάδιο.
Η παραγωγή (Σταθμοί-Ορυχεία) βαίνουν ολοταχώς προς ΞΕ-ΠΩΛΗΣΗ.
Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, το 17% του περίφημου 51% διατίθεται στην αγορά.
Εδώ πλέον είναι ο στόχος.
Αυτό να μην υλοποιηθεί ΠΟΤΕ.
Με την αγωνιστική μας παρουσία και δράση και με τα επιχειρήματα που έχουμε ως συνδικάτο, πάντα με μπροστάρη τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, πρέπει να καταστήσουμε πάση θυσία, ανενεργό αυτόν τον νόμο όποτε επιχειρηθεί να εφαρμοστεί.
Γιατί περί τούτου πρόκειται.
ΔΥΣΚΟΛΟ; ΝΑΙ !
ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ; ΟΧΙ !
Οι βαρύγδουπες δηλώσεις της πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη, πριν περίπου ένα χρόνο μπροστά στον ΑΗΣ Πτολ/δας ότι αυτή η κυβέρνηση εγγυάται το 51% να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου, χάθηκαν στο θόρυβο που έκανε η μονάδα Πτολεμαΐδα 1 κατά τη διαδικασία οριστικής εξόδου της, μετά από μισό αιώνα λειτουργίας.
Η πρώτη μονάδα στην περιοχή μας, έσβησε
Ακολουθούν πολύ σύντομα κι άλλες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό!!!
Η διαδικασία της "Πτολεμαίδα 5" μπορεί να προχωρά με αργά βήματα, αλλά προχωρά και πιστεύω πως θα παραμείνουν σενάρια, όλα αυτά που ακούγονται για την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας, γιατί αυτό, γιατί εκείνο.
Αν μπορεί να υπάρξει μια τελευταία γραμμή άμυνας για την ύπαρξη της ίδιας της περιοχής και δεν κινδυνολογώ καθόλου, αγαπητοί συνάδελφοι, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ!
Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 ΠΡΕΠΕΙ – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ !
Η ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !
Ο Λιγνίτης. Το εθνικό μας καύσιμο. Ο Πλούτος της Ελλάδας.
Αυτό λοιπόν το προϊόν που κινεί τα νήματα της Εθνικής μας Οικονομίας, δυστυχώς βάλλεται από τα γνωστά συμφέροντα.
Σήμερα όμως που η οικονομία της χώρας βρίσκεται « επί ξυρού ακμής» το να υποκατασταθεί ο εθνικός ενεργειακός πόρος από εισαγόμενα καύσιμα σημαίνει ότι θα πρέπει να εξευρεθούν χρηματικά ποσά και μάλιστα απολύτως συναλλαγματοβόρα,
Αναρωτήθηκαν άραγε αν η χώρα μας έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τον δυναμικό αυτό ενεργειακό της Πόρο;
Άραγε η γενιά μας μπορεί να αποδεχθεί την έλλειψη σοφίας από τις επόμενες γενιές;
Αν δεν πράξουμε τώρα εθνικά οι επερχόμενες γενεές θα έχουν όλο το δικαίωμα να μας κατηγορούν για έλλειψη πράγματι σοφίας.
Διότι έτσι μονάχα θα μπορούν να μας βλέπουν και να μας κρίνουν οι επόμενες γενιές όταν θα ξέρουν ότι ίσως και να μην κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την αξιοποίησή του.
Πιστεύω πώς βασική αρχή της ανθρώπινης σκέψεως είναι, ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί τον πλούτο που του παρέχει η φύση ανάλογα με τις ιστορικές στιγμές και αντίστοιχες ανάγκες.
Εμείς ως συνδικάτο έχουμε αποδείξει (με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων) ότι υπάρχει η δυνατότητα, για τα επόμενα 60 περίπου χρόνια, ο λιγνίτης να αποτελεί το κύριο καύσιμο για την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας.
Γι΄ αυτό είναι απολύτως φυσικό και δεδομένο το ότι θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εξόρυξη λιγνίτη μέχρι το τελευταίο κιλό που υπάρχει στην Ελληνική γη, επιδιώκοντας σταθερότητα και ανάπτυξη της χώρας. Αποδείξαμε ότι με μονάδες σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και με βαθμό απόδοσης 42% περίπου, ο λιγνίτης μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, με σεβασμό –πρωτίστως - στο περιβάλλον και συμβάλλοντας παράλληλα στην φθηνή αντιρρυπαντική τηλεθέρμανση της περιοχής.
Επαναλαμβάνω.
Άμεσος στόχος :
α. Οι Σύγχρονες αντιρρυπαντικές μονάδες «Πτολεμαΐδα V» και «Μελίτη ΙΙ» με καύσιμο τον εγχώριο λιγνίτη, είναι η λύση για τα επόμενα χρόνια και μάλιστα με αυτάρκεια και επάρκεια φθηνής Κιλοβατώρας.
β. Σύγχρονες αντιρρυπαντικές μονάδες Άγιος Δημήτριος VI ή βελτίωση και εκσυγχρονισμός των 1-2-3-4 σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές για τα όρια των ρίπων της IPPC που θα δώσει διάρκεια ζωής μέχρι το 2035, για να έχει μέλλον η περιοχή.

Το θέμα «Παράλληλη ανάπτυξη» χαρακτηρίζεται από εγκληματική καθυστέρηση που, δυστυχώς, θα την πληρώσουν τα παιδιά μας.
Η παράλληλη ανάπτυξη της περιοχής μας, είναι γνωστό της πάση ότι θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει... χθες.
Τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο εάν φυσικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον της περιοχής μας και των παιδιών μας και κατ΄ επέκταση το μέλλον και η αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.
Γι΄αυτό, άμεσος στόχος: Παράλληλη ανάπτυξη με επιχειρήσεις που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, την ανάπτυξη και χρήση Α.Π.Ε, φωτοβολταϊκών πάρκων από την Επιχείρηση σε δικές τις εγκαταστάσεις.
Η εξαγγελία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου από στόματος πρωθυπουργού, παραμένει εξαγγελία !

Αποκατάσταση του περιβάλλοντος
Δυστυχώς αποτύχαμε (τουλάχιστον για την ώρα)
Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στα ορυχεία είναι κάτω του μετρίου.
Είναι σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν επιτρέπετε σε μία επιχείρηση όπως η ΔΕΗ Α.Ε να εκμεταλλεύεται τον λιγνίτη και να αφήνει πίσω της εδάφη ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση χρυσώνοντας μάλιστα το χάπι με τη δημιουργία κάποιων άναρχων και μη προσβάσιμων μικρών δασών. Έτσι, για τα μάτια του κόσμου.
Στόχος:
Για εμάς αποκατάσταση εδαφών σημαίνει θέσεις εργασίας είτε στον πρωτογενή είτε στον δευτερογενή τομέα.
Σημαίνει πρότυπες αναπλάσεις φιλικές προς το περιβάλλον, την δημιουργία πρότυπων Τ.Ε.Ι (πριν από πολλά χρόνια) μέσα στους αποκαταστημένους χώρους με μοναδικό μαθησιακό αντικείμενο την ορθολογική αποκατάσταση εδαφών μετά από κάθε εξορυκτική δράση της ΔΕΗ.

Μετεγκαταστάσεις οικισμών:
Αν υπήρχε προγραμματισμός... σήμερα θα είχαμε μια πόλη πρότυπο
Άμεση μετεγκατάσταση των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής και Αναργύρων στις νέες εγκαταστάσεις που έχουν επιλεγεί με παράλληλη ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων τους, σε σημερινές φυσικά τιμές.
Αυτή εξάλλου δεν ήταν και η προεκλογική δέσμευση του σημερινού Πρωθυπουργού;
Χρόνια τώρα οι κάτοικοι των οικισμών ταλανίζονται ανάμεσα στις ανάγκες τους, τις δεσμεύσεις που απλόχερα λαμβάνουν από τους υπευθύνους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, στο γεγονός ότι –στο όνομα και στην προοπτικής της μετεγκατάστασης- έχει αναστατωθεί-αποδιοργανωθεί η ζωή τους και εκείνο το οποίο επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί, να γίνει δηλαδή η μετεγκατάσταση, καθυστερεί με τρόπο προκλητικό, κουραστικό και με σοβαρότερες από ότι αρχικά, ίσως, διαφαίνεται συνέπειες.

Προσλήψεις άμεσα
Όχι άλλοι νεκροί, όχι άλλα θύματα.
Ως γνωστόν το καθεστώς των προσλήψεων διέπεται από τον κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού (ΚΚΠ) ΔΕΗ Α.Ε και τις ΕΣΣΕ.
Ο Νόμος 3429/05 επιχείρησε να δημιουργήσει νέο καθεστώς προσλήψεων, δηλαδή προσωπικό πρόσληψης με άλλη σχέση εργασίας.
Με την ΕΣΣΕ 2006-2007 που υπογράφτηκε και μετά την ψήφιση του Ν.3429 η Διοίκηση της ΔΕΗ συμφώνησε ρητά ότι το προσωπικό που θα προσλαμβάνεται στη ΔΕΗ θα διέπεται από τον ΚΚΠ, τις ισχύουσες ΕΣΣΕ, τις κανονιστικές διατάξεις και τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα με όλους τους εργαζόμενους.

Προσλήψεις στην περιοχή σε σταθμούς παραγωγής και ορυχεία.
Μετά από την εγκληματική καθυστέρηση των προσλήψεων 1/1/2007, 1/2/2007 και1/1/2008 η ΔΕΗ έχει την ανάγκη, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά, να προβεί τουλάχιστον σε 2000 ακόμα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (οι οποίες κρίνονται άκρως αναγκαίες προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά Σταθμοί και Ορυχεία στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο) υπό το εργασιακό καθεστώς που διέπει σήμερα την λειτουργία της για να μην υπάρξει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν εργαζόμενοι διαφόρων ταχυτήτων στους χώρους εργασίας, στο ίδιο πόστο.
Άμεσος στόχος
Η νέα προκήρυξη θέσεων πρέπει να γίνει ... χθες. Είναι απόλυτος ανάγκη προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση και σώσουμε ζωές συναδέλφων.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Καυτή πατάτα
Αδιέξοδα, αδιέξοδα, αδιέξοδα και πρωτόγνωρες εξελίξεις για τον κόσμο της εργασίας.
Εύλογα οι συνάδελφοί μας νιώθουν οργή και θυμό για τους κυβερνώντες, γιατί άλλα έλεγαν όταν ζητούσαν τη ψήφο τους στις 4 Οκτωβρίου το 2009. Απαιτούμε την εφαρμογή των ψηφισθέντων νόμων από το Ελληνικό κοινοβούλιο, δε ζητάμε καμία ελεημοσύνη. Αυτονόητο μεν αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα πρέπει να διεκδικείς και αυτό αποδεικνύοντας ότι δεν έχουμε ευνομούμενη πολιτεία.
Δε δεχόμαστε καμία αλλαγή κωδικού ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.
Τα χρήματα για το εφάπαξ των συναδέλφων το οποίο το κατέβαλλαν, στο εφάπαξ και τα χρήματα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γι΄ αυτή και μόνο.
Διεκδικούμε την πλήρη και απρόσκοπτη χρηματοδότηση όπως η πολιτεία έχει υποχρέωση να πράξει.
Όσες αναλογιστικές μελέτες και αν συντάξουν, αν δεν κάνουν αλχημείες κι εμείς είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε αυτό, είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να αποκλίνει από την ήδη υπάρχουσα αναλογιστική μελέτη (που έχει αναγνωρίσει την περιουσία μας) απλά επικαιροποιείται σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου
Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα άλλο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δε θα ήταν καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι τα πάντα γύρω μας φαντάζουν μαύρα και ότι όλα οδηγούν σε αδιέξοδα.
Είναι αλήθεια ότι ο Ελληνικός λαός βιώνει την απαξίωση σε όλα τα μέτωπα μετά την βάναυση επιδρομή του Δ.Ν.Τ.
Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων και το Συνδικαλιστικό κίνημα καλείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση, άμεσα και αποτελεσματικά.
Να χτυπήσει τα κακό, στη ρίζα του.
Αν θέλουμε πραγματικά να λεγόμαστε Συνδικαλιστές, αν πραγματικά μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των εργαζόμενων που εκπροσωπούμε, τότε θα πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.
Θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ενότητα του Συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την κατάκτηση των αιτημάτων μας.
Οι ανάγκες πολλές, οι δυσκολίες μεγάλες και τα εργασιακά μέτωπα θα συνεχίσουν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.
Ασφαλιστικό, εργασιακά, θεσμικά, οικονομικά κεκτημένα, ενεργειακός σχεδιασμός ΔΕΗ αποτελούν κεφάλαια που απαιτούν ετοιμότητα, συνεργασία, κοινή δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορθά. Όσο έχουμε ακόμα καιρό και δε θα πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό
Στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ είχαμε και έχουμε τις υποδομές, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τις συνθήκες, το δυναμικό, τα στελέχη, τις γνώσεις και την δυναμική να πετύχουμε στον προγραμματισμό και στους στόχους που βάζουμε.
Φίλοι συνάδελφοι, τα πράγματα είναι απλά. Όσο θα δυναμώνουμε τη φωνή του σωματείου μας τόσο θα δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις: Για τους εργαζόμενους, την επιχείρηση, την τοπική κοινωνία γιατί:
ΜΟΝΟ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Αυτό το έχουμε αποδείξει, το υποστηρίζουμε μέσα από τις δράσεις μας και γι΄αυτό και είναι και ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

Σας ευχαριστώ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 18:07