Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 14:22

ΕΑΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την καθιερωμένη εδώ και χρόνια εαρινή εκδήλωσή του πραγματοποίησε και φέτος την παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου στο φερώνυμο εκκλησάκι του πρώην στρατοπέδου Πτολεμαϊδας ο Ποντιακός Σύλλογος υπό την αιγίδα του δήμου Πτολεμαϊδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του εσπερινού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αρχιμανδρίτη πατέρα Νικηφόρου Μανάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Μεγαλομάρτυρος-Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται ο θεσμός και πλαισιώνεται και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, με σκοπό να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Γ. Ελευθεριάδη.

Έναν ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσαν τα χορευτικά τμήματα των διοργανωτών συλλόγων, αλλά και των πολιτιστικών συλλόγων Καρυοχωρίου, Πενταβρύσου και Πύργων με την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών του Πόντου.

Ακολούθησε ποντιακό γλέντι στη διάρκεια του οποίου ο συλλόγου προσέφερε στους προσκεκλημένους κόκκινα αυγά, τσουρέκια και άφθονο κρασί.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 14:25