Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 21:47

ΓΕΝΟΠ: Κίνδυνος μετατροπής της ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση «Λόγω του τέλους ακινήτων»

genop_deiΓια κίνδυνο να μετατραπεί η ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση με αφορμή την επιβολή του τέλους ακινήτων κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ «θα «γονατίσει» κάτω από το «παλιρροϊκό κύμα» ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της».

Με τους φόρους στα ακίνητα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες. Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στοιχεία για αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στα 822 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2011 και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.
Για το ζήτημα των τιμολογίων η ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζει ότι τον τελευταίο χρόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν δέκα φορές, με τη ρήτρα καυσίμου, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών, την αύξηση του τέλους Α.Π.Ε., των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής, κ.α.
Το συνδικάτο υποστηρίζει τέλος ότι θα ακολουθήσει σειρά αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος με αφορμή την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, την προσαρμογή των τιμολογίων λιανικής ώστε να αντανακλούν το κόστος, την αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και τις πρόσθετες υποχρεώσεις αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

 

πηγη:σκαι

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 21:51