Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 08:10

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ"

Στις 13/7/2023, ώρα 17:00 σε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω ΖΟΟΜ με θέμα «ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ».

Το θέμα ενδιαφέρει όλους τους συνδρομητές στην τηλεφωνία και τους δικηγόρους τους καθώς τα δικαιώματά τους καταπατώνται από εταιρείες τηλεφωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών το άρθρο 12 του Ν. 3674/2008 ορίζει ελάχιστη αποζημίωση 10.000€. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν υποθέσεις που είναι ήδη ανοιχτές και για τις οποίες εκατομμύρια συνδρομητές τηλεφωνίας μπορούν να ασκήσουν αγωγές. Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλες περιπτώσεις, θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες (συνδρομητές και οι δικηγόροι τους) για την απόφαση της ΑΔΑΕ με αριθμό 225/2022 με βάση την οποία, το 2021, χάκερς απέκτησαν παράνομα τα δεδομένα 4,5 εκ. συνδρομητών της εταιρείας τηλεφωνίας (παράβαση που έχει γίνει αποδεκτή επίσημα από την εταιρεία τηλεφωνίας). Όλοι οι εν λόγω συνδρομητές δικαιούνται αποζημίωση από την εταιρεία τηλεφωνίας για την παραβίαση του απορρήτου τους. Και η αποζημίωση αυτή θα δοθεί μόνο κατόπιν προσφυγής στα αστικά δικαστήρια, προσφυγή η οποία γίνεται με βάση τις γρήγορες διαδικασίες του Εργατικού Δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  1. Παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών από τις εταιρείες τηλεφωνίας, όπως καταγράφεται στις αποφάσεις της ΑΔΑΕ.
  2. Η «ασυλία» των εταιρειών τηλεφωνίας που παραβιάζουν το «απόλυτα απαραβίαστο» απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.
  3. Οι ποινικές ευθύνες των νόμιμων εκπροσώπων των εταιρειών τηλεφωνίας όταν παραβιάζουν το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. Αναφορά στις πρόσφατες ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία.
  4. Τα πρόστιμα και οι ποινικές παρεμβάσεις της ΑΔΑΕ στους παραβάτες της νομοθεσίας.
  5. Η απόφαση 51/2022 της ΑΔΑΕ και η «μεγάλη τρύπα» στο απόρρητο εκατομμυρίων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας με βάση την οποία όποιος μπορεί βλέπει τις κλήσεις τους, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τις Αρχές.
  6. Η απόφαση 233/2021 της ΑΔΑΕ και πώς τα προσωπικά μας δεδομένα και το απόρρητό μας κρέμεται στην «καλή διάθεση» ενός τεχνικού υπαλλήλου που αλλάζει καλώδια με το χέρι, χωρίς κανέναν έλεγχο.
  7. Η απόφαση 316/2020 με τον κοινό «δεύτερο» κωδικό σε εκατοντάδες χιλιάδες ρούτερ και πως 3.800 ρούτερ συνδρομητών ήταν «ανοιχτά» σε όποιον κακόβουλο γνώριζε τον 2ο κωδικό.
  8. Η απόφαση 225/2022 της ΑΔΑΕ ΚΑΙ Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων συνδρομητών εταιρείας τηλεφωνίας από χάκερς, οι ποινικές και αστικές ευθύνες της εταιρείας τηλεφωνίας. Πώς θα αποζημιωθούν οι συνδρομητές.
  9. Η διαρροή των στοιχείων των Δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες ξένων δυνάμεων, η Εισαγγελική έρευνα.
  10. Τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές τηλεφωνίας που παραβιάζεται το απόρρητό των επικοινωνιών τους από τις εταιρείες τηλεφωνίας.
  11. Η δημόσια παραδοχή από στέλεχος μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας ότι αν κάποιοι ισχυροί επιθυμούν να παρακολουθήσουν «ανεπιθύμητους» το κάνουν χωρίς πρόβλημα.

Συντονιστής στην εκδήλωση είναι ο Γιώργος Φλωράς που θα μεταφέρει την εμπειρία του και τις γνώσεις του στο θέμα της παραβίασης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, εμπειρία που αποκτήθηκε μετά την παραβίαση του δικού του απορρήτου από τις δυο μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας.

Μετά την εκδήλωση θα δοθούν στους συμμετέχοντες οι αποφάσεις της ΑΔΑΕ που θα συζητηθούν.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_40lYBMROQ-agCPUjHEtiJA

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 08:14