Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 08:24

Πρόγραμμα ανακύκλωσης Μπαταριων απο το ΙΠΑΔΜ και την Περιφερειακή διεύθυνση Δυτ. Μακεδονίας

 

Το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας υλοποιούν πρόγραμμα ανακύκλωσης φορητών μπαταριών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ι.Π.Α.Δ.Μ. η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του για το Περιβάλλον και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών γύρω από το θέμα της συγκομιδής και ανακύκλωσης των φορητών μπαταριών αλλά και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αναφορικά με την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την ΑΦΗΣ Α.Ε. η οποία θα συγκομίζει τις μπαταρίες από κάθε σχολική μονάδα κάθε φορά που γεμίζει ο κάδος απόρριψης. Το πρόγραμμα, σε αυτή τη μορφή του, υλοποιείται για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο και ανάλογα με την εξέλιξή του θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι σχολικές μονάδες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία συμμετοχής από τους αντίστοιχους Υπευθύνους των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης ώστε εντός του τρέχοντος μηνός να ξεκινήσει η αποστολή των κάδων και του ενημερωτικού υλικού.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση στις 3 Ιουνίου 2012, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην οποία θα βραβευτούν οι σχολικές μονάδες που πρώτευσαν στην συγκομιδή μπαταριών και εκτός από τους Επαίνους Συμμετοχής θα απονεμηθούν και χρηματικά έπαθλα. Την δράση υποστηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE ως χρυσοί χορηγοί και η ΔΕΗ ως αργυρός χορηγός.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 08:26