Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 09:11

Αριστερή Συμπόρευση: Το Ισραήλ δολοφονεί ...Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία των Παλαιστινίων

Η ανακοίνωση της παράταξης Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

Μόνο οι Λαοί μπορούν να σταματήσουν το σφαγείο του πολέμου

Ενώ το Ισραήλ, το κράτος τρομοκράτης, δολοφονεί, εδώ και ένα χρόνο,

γυναίκες, παιδιά και άοπλους πολίτες στη Γάζα ΕΕ και ΝΑΤΟ σιωπούν και συστήνουν υποκριτικά «αυτοσυγκράτηση». Πάνω από 100.00 άμαχοι νεκροί! Οι Ισραηλινοί φονιάδες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στους βομβαρδισμούς σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών, στρατόπεδα προσφύγων κ.α υπό το πρόσχημα της εξόντωσης τρομοκρατών. Έχει πια ανεβάσει σε επίπεδο γενοκτονίας τις δολοφονικές πρακτικές του κατά τις συχνές στρατιωτικές εισβολές στους παλαιστινιακούς οικισμούς  τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς να ξεχνάμε τα δεινά, το αίμα και τις καταστροφές που επιφέρει καθημερινά στους Παλαιστίνιους στα 75 χρόνια της σιωνιστικής κατοχής. 

Οι Σιωνιστές δολοφόνοι με την ανοιχτή στήριξη και βοήθεια των ΗΠΑ αποθρασύνονται. Επεκτείνουν τις σφαγές στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, στον Λίβανο, στη Συρία, στην Υεμένη και προκαλούν ξεδιάντροπα το ΙΡΑΝ δολοφονώντας στο έδαφός του ηγέτες της Αντίστασης. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ θεωρούν τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Όταν όμως το ΙΡΑΝ δίνει περιορισμένη και ελεγχόμενη απάντηση στις Ισραηλινές επιδρομές, στοχεύοντας μόνον στρατιωτικούς στόχους και όχι πολίτες και αστικές υποδομές, καταδικάζουν και απειλούν θεωρώντας πως αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στην Αυτοάμυνα. 

Η Ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο σχεδόν του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας έχουν συνειδητά ταχθεί με το κράτος-τρομοκράτη . πιστές στον άξονα των Ευρωνατοϊκών (ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ -ΙΣΡΑΗΛ). Καταδικάζει την επίθεση του ΙΡΑΝ, θέτει στην υπηρεσία των ΗΠΑ τις βάσεις και τον στρατό και δηλώνεται πως «στέκεται στο πλευρό του Ισραηλινού λαού» αναγνωρίζοντας πως «ο λαός του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει με ασφάλεια». Προφανώς για τον Μητσοτάκη, οι λαοί της Παλαιστίνη, του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης, του Ιράν δεν έχουν το δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια.

Οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ αντί να συμβάλλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποδαυλίζουν την συνέχειά του, τροφοδοτούν με πυραύλους μεγάλου Βεληνεκούς τους ΑΖΟΦιστές ΝΑΖΙ της Ουκρανίας  και εγκρίνουν τη χρήση τους στο Ρωσικό έδαφος. Προκαλούν και θέτουν σε κίνδυνο πυρηνικού αφανισμού ολόκληρη την ανθρωπότητα.  

Η Ελληνική Κυβέρνηση, πιστό σκυλί των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών, τροφοδοτεί με οπλισμό και χρήματα την Ουκρανία εντάσσει τη Χώρα μας στον κύκλο του Πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό. ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ- Ελληνική Λύση και λοιπά ακροδεξιά μορφώματα παρά τις λεκτικές τους διαμαρτυρίες στηρίζουν στην Ευρωβουλή στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία με 500 δις κόβοντας χρήματα από τις κοινωνικές ανάγκες (υγεία –παιδεία κλπ)

     Ο Πόλεμος παίρνει ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις.  Ο κίνδυνος επέκτασης νέων πολεμικών μετώπων στην ευρύτερη περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες είναι υπαρκτός. Κι όλα αυτά σ’ ένα παγκόσμιο πλαίσιο αντιπαράθεσης που αυξάνει τους κινδύνους να δημιουργηθούν οι όροι για μια νέα γενικευμένη παγκόσμια και ίσως πυρηνική αναμέτρηση.

Ο ηρωικός παλαιστινιακός λαός, που στέκεται με «λιανοντούφεκα» και ρουκέτες απέναντι σε μια από τις πιο τρομακτικές πολεμικές μηχανές του πλανήτη, αποδεικνύει ότι η «φλόγα» για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία δεν θα σβήσει όσο εύκολα νομίζουν – όσους ηγέτες και όσα στελέχη και αν εξοντώσουν.

Καλούμαστε να  δράσουμε τώρα όλοι από κοινού για αγώνα διαρκείας για την ειρήνη των λαών, ενάντια στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους του κεφαλαίου, που μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους και «αγελάδες» για να αρμέγουν τα κέρδη τους. 

Ο λαός της Περιοχής μας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, μπορούν και πρέπει, όχι μόνο να εκφράσουν μαζικά στους δρόμους την καταδίκη  στα εγκλήματα του Ισραήλ,  την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και να απαιτήσουν το σταμάτημα της γενοκτονίας και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτήν.  

Είναι άμεση ανάγκη να δράσουμε τώρα όλοι για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων, του Ιράν και των συμμάχων τους.

Να σταματήσει κάθε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Για την άμεση απαγόρευση κάθε στρατιωτικής και άλλης δραστηριότητας από το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. 

Να γυρίσουν αμέσως πίσω τα πολεμικά πλοία που προστατεύουν τα συμφέροντα φοροφυγάδων εφοπλιστών. 

Για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο. Για την αναστολή και ακύρωση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις.