Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 10:46

Ο Σύλλογος ''Ηλιαχτίδα'' για τα προνοιακά επιδόματα Μαϊμού

iliaxtidaΓια άσχετους και επικίνδυνους που προσπαθουν να εκμεταλευτουν τον πόνο των ανρώποων που έχουν πραγματικά πρόβλημα κάνει λόγω στην ανακοινωσή του ο Σύλλογος ''Ηλιαχτίδα''.

Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, μετά τη λήξη της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών

επιδομάτων, τους ιθύνοντες να παρελαύνουν στα κανάλια (και τα αναπαράγουν τα τοπικά ΜΜΕ χωρίς αντίλογο) και να βαφτίζουν όλους συλλήβδην τους μη απογραφέντες ως ανάπηρους-μαϊμού, που κοστίζουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ, δρέποντας δάφνες όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και αν μεν το κάνουν από άγνοια της λειτουργίας των αντίστοιχων υπηρεσιών για τις οποίες οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, τότε είναι ανίκανοι, αν όμως το κάνουν για να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός, τότε είναι ψεύτες και επικίνδυνοι.
Η κατάσταση έχει ως εξής. Σε κάποια από τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο – και είναι αρκετά – που προσήλθαν για απογραφή, δε δόθηκε το δικαίωμα απογραφής, γιατί οι αποφάσεις της πρόνοιας, με τις οποίες ελάμβαναν το επίδομα, έληγαν έως και μία μέρα πριν την ορισθείσα προθεσμία για την απογραφή (ενημερωτικά οι αποφάσεις ισχύουν για μία πενταετία άσχετα αν η αναπηρία είναι εφόρου ζωής). Για την έκδοση νέων αποφάσεων απαιτείται μία χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία από τη στιγμή που η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2011 από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή στην Υγειονομική Επιτροπή των νεοσύστατων ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).
Παρά το γεγονός ότι πολλά μέλη του Συλλόγου έχουν υποβάλει τις αιτήσεις και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στο ΚΕΠΑ της περιφέρειάς μας ήδη από τον Οκτώβριο του 2011, δεν έχουν ακόμα κληθεί για πιστοποίηση λόγω της δυσλειτουργίας του φορέα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες ή μαϊμούδες κατά τα κοινώς λεγόμενα.

Απαιτούμε τη διασφάλιση της συνέχισης της οικονομικής ενίσχυσης σε όσους η δυσλειτουργία του νέου φορέα των ΚΕΠΑ δεν επέτρεψε να απογραφούνε, όπως και το κυριότερο την άμεση ηθική αποκατάστασή τους.

Με Τιμή
το Δ.Σ του Συλλόγου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 10:52