Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 12:07

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών

oikologoipraslogoΟι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη μέχρι σήμερα τήρηση αδιαφανών διαδικασιών στο χειρισμό της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης που αμφιταλαντεύεται ως προς την δέουσα ρύθμιση της παρέμβασης του κράτους,

όσο και από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος που δεν έχει δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των αναγκών κεφαλαιακής ενίσχυσης και λοιπών δεικτών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διασφαλίζοντας τον δημόσιο έλεγχο όσων εξ αυτών θα στηριχθούν με δημόσιο χρήμα και εισάγοντας εκείνες τις θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου η όποια στήριξη των τραπεζών με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων να έχει πραγματικό αντίκρισμα στη λύση της πιστωτικής ασφυξίας των νοικοκυριών και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος από την πλευρά της οφείλει να γνωστοποιήσει με σαφήνεια τις ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών, καθώς και την επίπτωση από την αναδιάρθρωση των ομολόγων και από τα επισφαλή δάνεια.
Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη παρελκυστική και αδιαφανής πολιτική τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί αρνητικό προμήνυμα για τις πραγματικές επιπτώσεις της όποιας θεσμικής ρύθμισης με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση της πραγματικής οικονομίας όσο και τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών κατά τρόπο που δεν θα τα οδηγεί στην απόγνωση και την περιθωριοποίηση.

Ο συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:
«Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος είναι υπόλογοι για την συντηρούμενη αδιαφάνεια και εν τέλει μη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Κάθε ευρώ των πολιτών από δω και πέρα οφείλει να εξυπηρετήσει τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 12:11