Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 10:20

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

Το περιβάλλον είναι ο ζωτικός μας χώρος, το σπίτι μας. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας βρίσκεται άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί του, αφού αναμφίβολα συνιστά το ρυθμιστή της ποιότητας ζωής μας.

Στο Νομό Κοζάνης, στην ενεργειακή καρδιά της Χώρας μας, το περιβάλλον είναι ο μεγάλος ηττημένος, ο τελικός αποδέκτης των αρνητικών συνεπειών από τις επιλογές και τις παραλείψεις μας, που απορρέουν από τον τρόπο εφαρμογής της ενεργειακής μας πολιτικής.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η αποδόμηση των εδαφών και η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας αποτελούν πραγματικότητα, η αντιμετώπιση της οποίας ξεπερνά την έννοια του “κατεπείγοντος” και φέρνει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας:

-        Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην κοινή προσπάθεια για την αειφορεία του τόπου μας. 

 

-        Να εργαστούμε για την εφαρμογή ενός σύγχρονου ενεργειακού προτύπου το οποίο, με απόλυτο σεβασμό και προτεραιότητα στο περιβάλλον, να εξασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη.

 

-        Να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την προστασία και την αποκατάσταση του, με αφετηρία την παραδοχή της αλληλεπίδρασης και της υπέρβασης των τοπικών δεδομένων.

 

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, με όραμα και σχέδιο, με συγκεκριμένες δράσεις προχωρά μπροστά. Η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης αποτελεί θεμέλιο. Τη μάχη για το περιβάλλον και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των γενιών που έρχονται οφείλουμε να την κερδίσουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 10:22