Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 19:41

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1


h1n1του Χρήστου Βήττα απο τον ''ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ''
Ένας 32χρονος άνδρας από την Καστοριά, ο οποίος προσβλήθηκε από τη γρίπη Η1Ν1, κατέληξε προχτές σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, το διάστημα των τελευταίων δεκαπέντε ημερών ταυτοποιήθηκε η νέα γρίπη σε ένδεκα ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών.
Τα περισσότερα είναι βαριά περιστατικά και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας,

άλλα νοσηλεύονται στα κατά τόπους νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας, ενώ ορισμένα πήραν εξιτήριο.
Ο 32χρονος άνδρας από την Καστοριά, ο οποίος, να σημειωθεί, είχε "ελεύθερο ιστορικό", προσήλθε στο νοσοκομείο της πόλης πριν από δύο εβδομάδες με κλινικά συμπτώματα της νέας γρίπης. Δύο ημέρες μετά στάλθηκε "φαρυγγικό έκπλυμα" και ταυτοποιήθηκε η νόσος.
"Ο ασθενής διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου άρχισε η νοσηλεία του σε μονάδα εντατικής θεραπείας", δήλωσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Καστοριάς Χρήστος Λαζάρου. Προχτές το απόγευμα ο άτυχος 32χρονος υπέκυψε αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου". Σύμφωνα με τον Χ. Λαζάρου, το τελευταίο δεκαπενθήμερο ταυτοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Καστοριάς άλλα πέντε κρούσματα της νέας γρίπης. Απ' αυτά μόνο το ένα αποθεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο, ενώ τα άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου" και "Παπανικολάου".
Άλλοι τρεις ασθενείς με επιβεβαιωμένη τη νόσο Η1Ν1 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για μία 34χρονη γυναίκα και για δύο άνδρες, 48 και 66 ετών αντιστοίχως. Η εντατικολόγος του νοσοκομείου Ευτέρπη Αποστολίδου εκτιμά ότι "πρόκειται για βαριά περιστατικά, τα οποία είναι διασωληνωμένα". Παράλληλα η ίδια γιατρός στέλνει το μήνυμα ότι "πρέπει να γίνει το εμβόλιο, το οποίο είναι η μοναδική ασπίδα κατά της νέας γρίπης. Φέτος, όπως και πέρυσι, έχουμε αρκετά βαριά κρούσματα, γεγονός που οφείλεται στο πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμού, που στη χώρα μας ανέρχεται μόλις στο 3%".  
Στο νοσοκομείο Φλώρινας εισήχθη ένα περιστατικό πριν από δύο εβδομάδες, το οποίο και ταυτοποιήθηκε. Η γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, χωρίς επιβαρυμένο ιστορικό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", όπου μέχρι σήμερα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Στο νοσοκομείο Γρεβενών νοσηλεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ένας 48χρονος άνδρας. Από τις εξετάσεις που έγιναν ταυτοποιήθηκε η νέα γρίπη, αλλά ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, "τα συμπτώματα ήταν ήπια, οπότε ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο". Την ίδια περίοδο νοσηλεύτηκαν άλλες δύο γυναίκες και ένας άνδρας με "ύποπτα συμπτώματα". Σύμφωνα με τον διευθυντή της παθολογικής κλινικής Νίκο Μασμανίδη, "έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, επικοινωνήσαμε και με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι έκριναν ότι δεν χρειαζόταν να στείλουμε δείγμα φαρυγγικού εκπλύματος για εξέταση". Οι τρεις ασθενείς πήραν εξιτήριο και παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

27 νεκροί από τον ιό Η1Ν1
Τα 27 έχουν φτάσει τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.
Τα κύρια προληπτικά μέτρα που συστήνονται για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι τα εξής: ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών και η σωστή χρήση των αντιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 19:49