Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 09:21

Με πολιτική κάλυψη ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σ. Γιαννακίδης "καπελώνει" τον διοικητή των νοσοκομείων Γ. Χιωτίδη για την λειτουργία των ΤΕΠ του Μποδοσάκειου

του Σπύρου Κουταβα

Καπελώματα, εντυπωσιοθηρία, πολιτική αυτοπροβολή έμμεσες απειλές προς τους γιατρούς, όλα αυτά με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο διοικητής Μαμάτσειου -Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Γιώργος Χιωτίδης για την αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΠ της Πτολεμαΐδας. Αργά χθες το  βράδυ ο αντιπεριφερειάρχης υγείας έγραψε στο προφίλ του στο fb ότι τα ΤΕΠ θα λειτουργήσουν κανονικά διότι ευρέθη γενικός γιατρός για τις εφημερίες. «Μετά από συντονισμένες ενέργειες βρέθηκαν Γενικοί Ιατροί οι οποίοι θα εφημερεύσουν στο ΤΕΠ..ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ» αναφέρει στο σχολιό του.   Κι ενώ ο αρμόδιος διοικητής του νοσοκομείου Γ. Χιωτίδης δεν έχει ακόμη μιλήσει για το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης συμπληρώνει  σχόλιο στην ανάρτηση του Γιαννακίδη λέγοντας, «Πολύ πόλεμος ρε Σταύρο. Δώσαμε θέσεις ,έρχονται γιατροί και όμως κάποιοι θέλουν διαρκώς να δημιουργούν πρόβλημα .Πρέπει να το πάρουν απόφαση , η παρένθεση ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ..... Η εφημερία είναι υποχρέωση όλων των ειδικοτήτων ΚΑΙ υποειδικοτητων ..... για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες .... η ανεκτικότητα ΔΕΝ είναι αδυναμία και όλα τα πράγματα έχουν όρια». 

Ο υπουργός πιστός στην θεωρία που έχει αναπτύξει και που την προβάλλει δημοσίως δηλαδή ότι το κράτος δεν είναι ακόμη ‘’δικό μας’’ , δηλώνει ότι υπάρχει πόλεμος  και ότι « κάποιοι θέλουν διαρκώς να δημιουργούν πρόβλημα»  αλλά «πρέπει να το πάρουν απόφαση, η παρένθεση ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ». Μάλιστα προειδοποιεί τους γιατρούς «ότι η ανεκτικότητα ΔΕΝ είναι αδυναμία και όλα τα πράγματα έχουν όρια».  Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι γιατροί του Μποδοσάκειου μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να πραγματοποιούν εφημερίες στα ΤΕΠ με βάση μόνο τις ειδικότητες και την θέση που έχει ο καθένας εντός του νοσοκομείου. Η απόφαση τότε των γιατρών θορύβησε την 3η ΥΠΕ που με πολύωρες επαφές εντός του νοσοκομείου προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι το "καπέλωμα" του διοικητή των δύο νοσοκομειακών μονάδων Γιώργου Χιωτίδη από τον αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη προφανώς με πολιτική κάλυψη αφού όπου σταθεί και όπου βρεθεί  αφήνει να αιωρείται η φιλική και συναδελφική σχέση  με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη.  Το καπέλωμα, η αλλιώς «το τελευταίο λόγο στα νοσοκομεία θα τον έχουμε εμείς» είναι θέμα υπαρκτό που συνοδεύει όχι μόνο την διοίκηση Χιωτίδη αλλά και τους προηγούμενους γιατρούς των νοσοκομείων που άσκησαν προσωρινά καθήκοντα διοικητή. Οι περιπτώσεις Χ. Κατσινα και Κυφωνίδη  στην Πτολεμαϊδα και οι περιπέτειες του Λ. Αποστολίδη από τον μαινόμενο «ως ταύρο» περιφερειάρχη Καρυπίδη κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο νοσοκομείο της Κοζάνης είναι χαρακτηριστικές.  Πριν από λίγο το vetonews μίλησε  με τον διοικητή Γιώργο Χιωτίδη ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω παρεμβάσεις και περιορίστηκε σε μια  λακωνική δήλωση ότι θα υπάρξει νεότερή ανακοίνωση εντός ολίγου από την διοίκηση που «θα γνωστοποιεί ότι τα ΤΕΠ του Μποδοσάκειου θα λειτουργήσουν κανονικά». 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 09:40