Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 07:31

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούν για την λειτουργία της Καρδιολογικής αλλά και άλλων κλινικών στα νοσοκομεία της περιφέρειας

  Οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας, όμηροι στον εργασιακό μεσαίωνα του Ε.Σ.Υ. και απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, υπάκουοι στις προτροπές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας,

αποποιούμενοι το ρόλο του είλωτα σε ένα σύστημα υγείας που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και απέτρεψαν την ολοσχερή κατάρρευση του.

          Σε μια στροφή «360 μοιρών» στην πολιτική δημόσιας υγείας, σ` ένα κρατικό μηχανισμό όπου η συνεργασία μεταξύ των εξουσιών βασίζεται το γνωστό «τρεις λαλούν και δυό χορεύουν», οι πυλώνες στήριξης του ΕΣΥ τείνουν να αφαιρεθούν, θυσιαζόμενοι στο βωμό της δημοσιονομικής υπακοής, εις βάρος της διασφάλισης της υγείας των πολιτών.

          Πολιτικές υγείας δίκην μπαλωμάτων, αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, οδηγώντας το Δημόσιο Σύστημα υγείας σε κατάρρευση.

          Σήμερα, κρίνεται επισφαλής και αβέβαιη η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας των αρμοδίων στις εκκλήσεις του Διευθυντή της για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Λίαν συντόμως το πρόβλημα θα επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας, χωρίς την δυνατότητα χρήσης «μπαλωμάτων» αφού αυτά ωθούνται μέσω των πολιτικών ομηρίας και ανασφάλειας μακράν του ΕΣΥ ή και στην μετανάστευση.

          Το πρόβλημα που δημιουργεί η υποστελέχωση και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί  στις καταρρέουσες δημόσιες δομές υγείας, αφορά το σύνολο των πολιτών και ως εκ τούτου είναι εκείνοι που θα πρέπει να αναλάβουν δράσεις για την διεκδίκηση της αναστήλωσης του.

          Κοζάνη 24 – 11 – 2017

           Ο                                                                                  Η

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                                Κ. ΛΙΑΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 07:36