Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 21:30

Συχγωνεύσεις προκρίνει και η μελέτη του καθηγητή Κυριόπουλου για τον υγειονομικό χάρτη στην δυτική Μακεδονία

O Γ. Δακής στο αμπιθέατρο της Καστοριας
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το νέο υγειονομικό χάρτη, που διοργάνωσε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Ο κύριος ομιλητής της ημερίδας, Καθηγητής  Ιωάννης Κυριόπουλος,

Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, παρουσίασε την πρότασή του για την αναδιάταξη των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Μακεδονία.

ygeiakastoriaΟ κ. Καθηγητής τόνισε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία των νοσοκομείων σε επιχειρησιακή βάση, με εκτεταμένη αυτονομία και ευθύνη. Αναπτύχθηκαν οι εναλλακτικές δομές νοσοκομειακής περίθαλψης, έγινε επισκόπηση σε διεθνείς εμπειρίες και ανάλυση των δεδομένων της υφιστάμενης κατάστασης στη Δυτική Μακεδονία και σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα προτείνεται για τα Νοσοκομεία Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας να αναπτυχθούν οι δραστηριότητες με τη συγκρότηση Μονάδας Διαγνωστικής Τεχνολογίας, Επειγόντων Περιστατικών και Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, και ταυτόχρονα να υπάρχει εξαρτημένη σχέση συνεργασίας με εξωτερικό προσωπικό, ιδιώτες ιατρούς.

Αντίθετα, για τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, προτείνεται να λειτουργήσουν με ενιαία νομική και διοικητική μορφή ώστε σταδιακά να εξελιχθούν σε ένα ισχυρό νοσοκομείο, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις περίθαλψης των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν από τους συμμετέχοντες, και ιδιαίτερα από τον ιατρικό κόσμο, σημαντικές επισημάνσεις και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

 

Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Σόκουτης, Γιώργος Δασταμάνης, Δημήτρης Σαββόπουλος, Πασχάλης Χαρούμενος και Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Ιατρικών Συλλόγων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 21:46