Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 18:45

Βραβείο "Χρυσού Ισχίου" για τον Χειρούργο Ορθοπεδικό Αντώνη Παπαδόπουλο σε νοσοκομείο της Σκωτίας

Ο Ορθοπεδικός Αντώνης Παπαδόπουλος απο την Πτολεμαϊδα είναι ο βασικός πυρήνας της επιτυχίας του συγκεκριμένου τμήματος του Νοσοκομείου της Σκωτίας και ο οποίος οταν ρωτήθηκε απο το vetonews δήλωσε σχετικά:

"Το βραβείο του χρυσού ισχίου απονέμεται ετησίως στο νοσοκομείο της χώρας (Σκωτία) που τα πηγαίνει καλύτερα σε συνδυασμό παραμέτρων της αντιμετώπισης των καταγμάτων ισχίου. 

Οι ασθενείς αυτοί είναι συνήθως ηλικιωμένοι και με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ότι οι επιπλοκές και η θνητότητα είναι εξαιρετικά υψηλά. Έως και 30% των ασθενών αυτών καταλήγει εντός 6 μηνών! Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID έχει αναγνωριστεί ότι οι ασθενείς αυτοί είναι ως και 6 φορές πιο ευάλωτοι (μελέτη IMPACT).

Οι παράμετροι που αξιολογούνται περιλαμβάνουν το πόσο γρήγορα χειρουργήθηκε ο ασθενής, πόσο γρήγορα κινητοποιήθηκε, αν έλαβε ειδική γηριατρική συμβουλή (και αγωγή οστεοπόρωσης) και πότε επανήλθε στην κοινότητα. 

Το νοσοκομείο του Έλγκιν είναι ένα επαρχιακό νοσοκομείο (σε αντίστοιχο μέγεθος του ΓΝ Καστοριάς στα ελληνικά δεδομένα) που επηρεάστηκε όπως όλα κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID, αλλά κατόρθωσε να βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία δυο χρόνια σε αυτές τις παραμέτρους με επικεφαλής το Ορθοπαιδικό Τμήμα. Αισθάνομαι υπερήφανος που ήμουνα ο υπεύθυνος επιμελητής σε αυτό, αλλά πλέον ο πήχης ανέβηκε ψηλά και πρέπει να μείνουμε στο ίδιο επίπεδο και τα επόμενα χρόνια. Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία και από το υπουργείο Υγείας και εκτός από το πανηγυρικό του επιτεύγματος θα υπάρξει μεγαλύτερη έμφαση (και ελπίζω χρηματοδότηση!) στο Ορθοπαιδικό Τμήμα του νοσοκομείου".

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 18:57