Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:47

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Μετακινούν με ημερήσια "φύλλα πορείας" Γιατρούς ακόμη και απο την Θεσσαλονίκη για να καλύψουν τις τρομακτικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό"

   Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις πρακτικές της 3ης ΥΠΕ μέσω των διοικήσεων των Νοσοκομείων

που μετατρέπει τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας σε περιοδεύοντα θίασο. Συνάδελφοι Γενικοί Ιατροί μετακινούνται με ειδοποίηση τελευταίας στιγμής από τα ΚΥ για να καλύψουν ΜΟΝΙΜΑ κενά στο ΤΕΠ του ΓΝ Κοζάνης, συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων από τα ΚΥ μετακινούνται για να καλύψουν ανάγκες τμημάτων και κλινικών του ΓΝ Κοζάνης, συνάδελφοι παθολόγοι μετακινούνται με ημερήσια “φύλλα πορείας” από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να καλύψουν κενά σε νοσοκομεία της Δ.Μακεδονίας, Αναισθησιολόγοι Νοσοκομείου της Δ.Μακεδονίας δεν καλύπτουν χειρουργεία τακτικά του Νοσοκομείου για να καλύψουν ανάγκες άλλου Νοσοκομείου της περιφέρειας.

 

  • Άραγε δε σκέφτονται ότι μετακινώντας γιατρούς για μια μέρα σε κλινικές χωρίς να γνωρίζουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται, ρισκάρουν την υγεία των ασθενών?
  • Άραγε δε σκέφτονται ότι μετακινώντας γιατρούς που τους έχουν εξαντλήσει ψυχικά και σωματικά με καθ’έξιν 3μηνες και 6μηνες μετακινήσεις, ρισκάρουν την υγεία των πολιτών?

 

    • Άραγε δε σκέφτονται ότι αυτή η τακτική θα φέρει νέες παραιτήσεις συναδέλφων από το δημόσιο σύστημα υγείας? Το τελευταίο 10μερο άλλοι δύο συνάδελφοι κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους. Οι διοικούντες μάλιστα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!!!!!

 

  • Άραγε δε σκέφτονται ότι μετακινώντας συνεχώς γενικούς γιατρούς στα ΤΕΠ, αποδυναμώνουν την Α’βάθμια περίθαλψη ρισκάροντας έτσι περισσότερο την υγεία του πληθυσμού?

 

       Όλες αυτές οι πρακτικές της 3ης ΥΠΕ αποτελούν μια κυνική ομολογία της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Η πάγια πλέον τακτική του μη σεβασμού της οργανικής θέσης των γιατρών με τη συνεχή προαγωγή των ελαστικών εργασιακών θέσεων ( επικουρικά, μπλοκάκια κ.α) κάνουν το μέλλον της δημόσιας δωρεάν υγείας δυσοίωνο. 

Ας αφήσουν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων τις φιέστες και τις φωτογραφίσεις στα τοπικά ΜΜΕ με συναδέλφους που προϋπήρχαν στα Νοσοκομεία με άλλο εργασιακό καθεστώς και τις παρουσιάζουν σαν νέους διορισμούς!

Η ΥΠΟΜΟΝΗ, Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:51