Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 12:47

ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ "ΠΑΡΚΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ" ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

altΜε την πρόταση από τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη για την μετονομασία του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών σε  σφραγίστηκαν τα ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2010  , που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας το διήμερο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου , εγκαινιάζοντας ένα νέο χώρο όπου στο εξής θα πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του . Το πολιτιστικό διήμερο ξεκίνησε με την βράβευση του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη , για την προφορά του στον ποντιακό Ελληνισμό.

Παραλαμβάνοντας από τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας την τιμητική πλακέτα ο κ. Ποζίδης εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: .

Χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις ο κ. Τσιούμαρης αρχικά αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Ποζίδη τονίζοντας ότι εάν βρισκόταν στην Αμερική ή κάπου αλλού θα ήταν συνέχεια πρώτος και  πάντα Ολυμπιονίκης, ενώ εξήρε και την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του καθώς στέκεται αρωγός στους συμπατριώτες του αλλά συμβάλλει και στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου.

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων ανέφερε: <<Νιώθω υπερήφανος που βρίσκομαι ανάμεσά σας και σας κοιτάζω στα μάτια καθώς πραγματοποιήθηκαν κάποια πράγματα , που σας είχα υποσχεθεί στην χειμερινή σας εκδήλωση.

Σας είχα ανακοινώσει την δημιουργία του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών , που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη , το οποίο ενέκρινε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος με σπουδαστές , που θα μεταφέρουν τη γνώση για την ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού και στα τέσσερα σημεία της γης.

 Σας είχα ενημερώσει επίσης για την ίδρυση του στην Πτολεμαΐδα , ένα καταπληκτικό κτίριο βασισμένο στα στοιχεία της ποντιακής αρχιτεκτονικής ,όπως τα κτίρια που υπήρχαν στα άγια χώματα, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί με έναν πλήρη φάκελο στο ΕΣΠΑ και αναμένεται η ένταξή του .

Ο Δήμος Πτολεμαΐδας έλαβε φέτος μέρος για τέταρτη συνεχή φορά στην Έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός , που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Ο.Λ.Π. Πειραιά, με θέμα : με τη στήριξη του καθηγητή Κώστα Φωτιάδη , ενώ  εντυπωσιάζοντας με την παρουσίαση της ποντιακής παράδοσης την Επιτροπή να δώσει για μία ακόμα φορά το στο Δήμο Πτολεμαΐδας . 

Είχαμε την τιμή να προσκληθούμε από μία από τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας το Μπορντώ, για να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας σε σημαντικές εκδηλώσεις και ο Ποντιακός Σύλλογος που μας εκπροσώπευσε εφέτος πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς μετέφερε την ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού κερδίζοντας και νέους υποστηρικτές για την αναγνώριση της  γενοκτονίας.

Σκέφθηκα ότι το πάρκο αυτό ,που λειτουργεί για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών , να αποτελέσει για το προσφυγικό στοιχείο της περιοχής καθώς εδώ υπάρχουν οι μεγαλύτερες  ποντίων ,όπως άλλωστε και των άλλων προσφύγων Μικρασιατών – Θρακιωτών  και πρέπει να έχουν ένα δικό τους κέντρο προσφύγων και μάλιστα στην νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας όπως  ο χώρος του Μνημείου των Λιγνιτωρύχων ,που βρίσκεται στη βόρια είσοδο της Πόλης.

Έτσι λοιπόν σήμερα προτείνω τη μετονομασία του πάρκου αυτού σε πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού και περιμένω την απάντησή σας >>.   

Στόχος των φετινών εκδηλώσεων , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Ελευθεριάδη , ήταν εκτός των άλλων και η ψυχαγωγία του κόσμου , που κατέκλεισε το χώρο και ταξίδεψε στα μονοπάτια της παράδοσης με τα χορευτικά και μουσικά σχήματα , ενώ παραβρέθηκαν και φορείς από την ευρύτερη περιοχή.

Αίσθηση προκάλεσε το ποίημα που έγραψε ο Κώστας Διαμαντίδης και ήταν αφιερωμένο στον Γιώργο Ποζίδη.

Η Διοίκηση του Συλλόγου τίμησε και τον νεαρό λυράρη της  Ιωάννη Κυζιρίδη  , που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις . 

                    
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 12:57