Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 20:17

5ο FESTIVAL ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ & 1ο HELLINOPHONE FESTIVAL

altΡεπορτάζ του Στέλιου Φούντογλουalt

Το 5ο Festival Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή (1/10/10) και υποδέχεται νέους καλλιτέχνες, τραγουδοποιούς από όλη την χώρα αλλά και  φίλους της καλής μουσικής στην πόλη της Κοζάνης. Για πρώτη φορά φέτος η ΔΕΠΑΚ διοργανώνει το 1ο Hellinophone Festival το οποίο θα απαρτίζεται από ξένους καλλιτέχνες από την Ισπανία, την Ιταλία και το Ισραήλ που με την σειρά τους θα παρουσιάσουν τραγούδια με ελληνικό στοίχο καθώς στόχος της ΔΕΠΑΚ μέσα από αυτό το φεστιβάλ είναι η διεθνής αναγνώριση της Κοζάνης και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νικολέτα Μπουμπόναρη μιλώντας προς τα ΜΜΕ σήμερα το μεσημέρι δήλωσε ότι "και φέτος είναι η χρυσή ευκαιρία των νέων καλλιτεχνών να παρουσιάσουν την δουλειά  τους  και να εκφραστούν.

Το φεστιβάλ έχει γίνει πλέων θεσμός, και αυτό το βλέπουμε από την απήχηση που έχει στη νεολαία και τους δημιουργούς".

Όσων αφορά το θέμα που είχε προβάλλει το vetonews.gr σε σχέση με την αλλαγή της ονομασίας του φεστιβάλ από «φεστιβάλ νέων δημιουργών Νικόλας Άσιμος»  σε φεστιβάλ νέων δημιουργών και τραγουδιού Κοζάνης, η κα Μπουμπόναρη δήλωσε ότι "δεν έχει αλλάξει το όνομα του φεστιβάλ, το φεστιβάλ ήταν πάντα Festival Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης και είχε τον διακριτό τίτλο Νικόλας Άσιμος. Από εκεί και πέρα όμως με γνώμονα το καλό του φεστιβάλ, την ανάπτυξη του και την συμμετοχή όσων το δυνατόν περισσότερων δημιουργών, δεν μπορούμε να  αποκλείσουμε εκ των προτέρων καλλιτέχνες με διαφορετικό  είδος  μουσικής από αυτό του Νικόλα Άσιμου. Θεωρήσαμε καλό για το φεστιβάλ, το όνομα του Νικόλα Άσιμου να διαχωριστεί καθώς έχουμε πάρει την απόφαση να διοργανώνουμε κάθε χρόνο μια διακριτή εκδήλωση αποκλειστικά για τον μεγάλο καλλιτέχνη".

altΑπό την πλευρά του ο υπεύθυνος της ΔΕΠΑΚ Αλέκος Πελέκας επισήμανε πως "η συμμετοχή των καλλιτεχνών είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και αυτό δείχνει  την ανάπτυξή του φεστιβάλ και την αποδοχή του από τους νέους καλλιτέχνες". Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οκτώ  συγκροτήματα, δύο κάθε Παρασκευή σε γνωστά μπαράκια και στέκια της πόλης. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει στις 29 Οκτωβρίου με την παρουσίαση του 1ου Hellinophone Festival  και την ανακοίνωση των νικητών του 5ου  Festival Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης.

Το πρόγραμμα
1/10 COCO Φίλιππος Γιαννάκης & Blues Trouble – Sanjuro
8/10 GALLERY Αλκή – Σοφία & Salata band
15/10 ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ    Kalinka – Περγαμόντο
22/10 GRAND Προφίλ – Κλάιν Μάιν
29/10 ΓΕΦΥΡΑ Asikides (Ισπανία)-Attilio Nucera (Ιταλία)- Perach Adom (Ισραήλ)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 20:51