Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 11:26

«ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»

altΠαρουσίαση του βιβλίου στην Κοζάνη: Κυριακή 10 Οκτωβρίου 11:30 π. μ. στην αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης ( στο 16ο χλμ Κοζάνης-Σερβίων)
Το Κυριακή  10  Οκτωβρίου 2010  στις 11:30 μ.μ. στην αίθουσα του  Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης, θα γίνει  η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη με τίτλο: «Αργοναύτες του Έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγκυρα».
Θα μιλήσουν προσωπικότητας της πόλης και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Σάββας Καλεντερίδης.

 

 

Το βιβλίο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ξεκινά από τη Γερμανία με τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων του Κώστα ( από τη Δράμα)  και της Εμινέ ( από τον Πόντο)  και πορεύεται μέσα από συγκρούσεις των διαφορετικών ηθών, εθίμων και θρησκειών. Έχουμε από τη μια την άρνηση των γονέων  του Κώστα που πηγάζει από τον πόνο που άφησε στις ψυχές τους η γενοκτονία και από την άλλη την αρρωστημένη ακραία ιδεολογία των γκρίζων λύκων στην οικογένεια του κοριτσιού.
Οι δυο ερωτευμένοι καταφεύγουν τότε στον Πόντο, όπου καταφθάνει και ο πατέρας του Κώστα, Σταύρος, μετά τις απειλές του  γιου του ότι θ’ αυτοκτονήσει, αν δεν γίνει ο γάμος... Η μοίρα, όμως, αλλάζει το παιχνίδι, όταν στην πλατεία του χωριού που γεννήθηκε ο Σταύρος, ένας Τούρκος τον οδηγεί μπροστά στην αδελφή του, την οποία είχε χάσει το ’22 και θεωρούσε νεκρή και της άναβε το καντήλι!... Κι ενώ ο θάνατος, που συμμάχησε με τον «Γκρίζο Λύκο» αδελφό της Εμινέ, παραμονεύει για να κόψει το νήμα της ζωής της και του παιδιού που κυοφορεί, μεσολαβούν συγκλονιστικά γεγονότα που κόβουν την ανάσα…

Στο βιβλίο του ο Τ. Κοντογιαννίδης αφήνει να ξετυλιχτούν τα γεγονότα αβίαστα μέσα από τα ήθη κι έθιμα των δύο λαών και στο τέλος, ο από μηχανής Θεός φέρνει τη λύτρωση κι ο έρωτας ξαναπαίρνει στα φτερά του, τους δυο ερωτευμένους!..

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 17:03