Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 11:55

Μέρες Θεάτρου: ''Η Σοφία Πάσχου και οι Patari Project στην Κοζάνη στην ευρηματική Οδύσσεια'' (βιντεο)

Η Σοφία Πάσχου σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Patari Project, μίλησε στο vetofm για την παράσταση, ''Οδύσσεια'' που σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο θα δούμε στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

 Η ομάδα Patari Project δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια περίπου από μια ομάδα ηθοποιών, που μετά από μία κοινή εκπαίδευση πάνω στο σωματικό θέατρο, «αποφασίσαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια ομάδα που να κάνει παραστάσεις πάνω σε πατάρι». Είναι μία τεχνική που λέγεται πλάτφο, πλατφόρμα δηλαδή, και γίνεται σε ένα περιορισμένο χώρο συνήθως 1Χ1,60. Οι ηθοποιοί είναι από 4 έως 7 οπου διηγούνται ιστορίες. Στην πλατφόρμα δεν υπάρχουν αντικείμενα και σκηνικά στοιχεία, άρα το μόνο που υπάρχει είναι ο άνθρωπος και το ανθρώπινο δυναμικό.

Στην ''Οδύσσεια'', σημειώνει η κ. Πάσχου λέμε την δική μας εκδοχή πάνω σε όλα τα κεφάλαια, η οποία διαρκεί μία ώρα ενώ ανέφερε ότι στο μέλλον θα βρεθεί εκ νέου στην Κοζάνη για σεμινάρια. Μίλησε επίσης για το Φεστβάλ ''Μέρες θεάτρου'' λέγοντας " εχω πάει σε πολλά Φεστιβάλ θεάτρου σε όλη την Ευρώπη και ερχόμενη εδώ στην Κοζάνη, σας λέω ειλικρινά οτι οι Μέρες θεάτρου που διοργανώνει η Ελένη Δημοπούλου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε ευρηματικότητα, ποιότητα, καινοτομία και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και φιλοξενίας απο τους ανθρώπους του θεάτρου''

Η Σοφία Πάσχου, γεννήθηκε στην Αθήνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής ως Head of Voice teaching. http://lispa.co.uk Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή "Αρχή" το 2004 και το 2006 άρχισε σπουδές στη σχολή LISPA του Λονδίνου (London International School Of Performing Arts)απ'όπου αποφοίτησε το 2008,έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. Είναι η δημιουργός της ομάδας "Patari Project" , της οποίας η πρώτη δουλειά "10cm up" έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής στην Ελλάδα Η Σοφία Πάσχου είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των ομάδων "'BABAKAS'' http://babakas.org και "Ecko Theatre'' και από το 2008 είναι μέλος της London Bulgarian Choir.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Lilo Baur, την Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, την Dessislava Stefanova, με τους 'You need me' όπου η παράσταση προτάθηκε για δύο βραβεία στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2008, με τους 'Temple Theatre' στην παράσταση''Hippolytus'' London tour, με την ομάδα ''Βabakas'' στην παράσταση ''Our Fathers'' UK tour . Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα ξεκίνησε τo 2006 με μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα της Χένιας Καλογεροπούλου, του London Bubble,του BE-Festiva. Έχει επίσης διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 12:37