Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 22:04

Με πολύ κέφι και διάθεση για σάτιρα αναβίωσε το έθιμο Μπουμπουσάρια 2017 στην Εράτυρα (video-photo)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τη δεύτερη μέρα του καινούργιου χρόνου , σε ένα ιστορικό χωριό του δήμου Βοίου, την Εράτυρα, αναβίωσε σήμερα το έθιμο 'Μπουμπουσάρια'.

Οι κάτοικοι του χωριού χωρισμένοι σε παρέες συναντώνται στην πάνω ιστορική πλατεία της Εράτυρας στο <<Παζάρι>> προσελκύοντας πλήθος κόσμου από όλη την Μακεδονία . Ακολουθεί χορός από τις παρέες και στην συνέχεια η παρέλαση . Πρώτα οι παρέες και στο τέλος τα άρματα τα όποια παρουσιάζουν με μια πιο σατυρική νότα τα γεγονότα που ήταν στην επικαιρότητα την χρονιά που μας έφυγε.
Τα άρματα που ξεχώρισαν ήταν η παρουσίαση του Σοιμπλε και ο Τσίπρας με τον Φίλη και τους παπάδες που διαφωνούσαν σε αυτά που πρότεινε ο καθένας τους κ.α.
Ο δήμαρχος Βοίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος ευχήθηκε «Χρόνια πολλά Καλή χρονιά με υγεία » επίσης τις ευχές του έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος «Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία , χαρά και ευτυχία σε όλες τις οικογένειες της δυτικής Μακεδονίας. Επίσης εύχομαι η νέα χρονιά να έχει κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη και πολιτική σταθερότητα».
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος, ο Διοικητής της Τροχαίας Σπύρος Διόγκαρης, o Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Βοίου και της Κοζάνης.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετός κόσμος από το χωριό αλλά και επισκέπτες βρέθηκαν στην Εράτυρα για να παρακολουθήσουν από κοντά την φετινή παρέλαση των καρναβαλιστών.
Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 00:01

Πολυμέσα