Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 13:07

Προσκλητήριο Ζωοφιλίας απο τον Δήμο Άργους Ορεστικού για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις συμπολιτών μας για την αυξημένη παρουσία αδέσποτων σκύλων, συνεργεία του Δήμου Άργους Ορεστικού προχωρούν στην περισυλλογή αυτών

, προκειμένου να εμβολιαστούν και να σημανθούν από τον συμβεβλημένο με τον Δήμο κτηνίατρο. Μέχρι στιγμής, έχουν περισυλλεγεί 8 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία θα παραμείνουν στον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου για μία εβδομάδα.

Όσοι δημότες επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά, καλούνται να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τιμολέωντα Ζέζο (6972040011) για τις απαραίτητες διαδικασίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα απλές. Η στείρωσή τους θα γίνει με έξοδα του Δήμου, ενώ βάσει της οικείας νομοθεσίας, όσα δεν υιοθετηθούν, θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Στόχος του Δήμου Άργους Ορεστικού είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων και προς την κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων.

            Άλλωστε, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης ενός παλιού, εγκαταλελειμμένου κτηρίου της πρώην Κοινότητας Βογατσικού, προκειμένου ο χώρος αυτός να αποτελέσει ένα σύγχρονο καταφύγιο προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.