Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010 19:29

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

Γράφτηκε από τον
Η πολιτική, όχι οι πολιτικοί...του Νικόλα Μάστορα Γκουλέμα
http://www.elicas.gr

Μερικές αυθόρμητες σκέψεις…

Με ενοχλεί ο τρόπος που γίνεται η κουβέντα γύρω από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με ενοχλεί ακριβώς γι’ αυτο το γύρω από” τις εκλογές, κι όχι για το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Συζητάμε τα πάντα σχετικά με το πως προσπαθούν τα κόμματα να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους, πως προσπαθούν οι πολιτικοί της περιοχής μας να προωθήσουν όσο μπορούν την προσωπική τους πολιτική καριέρα και πως διαμορφώνονται οι σχέσεις μεταξύ κομμάτων ή μεταξύ πολιτικών.

Ποιος ήπιε καφέ με ποιον, ποιος έκανε τραπέζι σε ποιον, ποιος τηλεφώνησε σε ποιον και ποιος κατάφερε ή δεν κατάφερε να πάρει τελικά το πολυπόθητο χρίσμα. Έτσι, λίγες μόνο μέρες πλέον πριν από τις σημαντικότερες ίσως αυτοδιοικητικές εκλογές των τελευταίων ετών, εξαντλούμε την κουβέντα με το πως και με ποιον τρόπο θα εξοφληθούν κομματικά και προσωπικά γραμμάτια μέσα από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, κι όχι με το εάν και κατά πόσο αντιπροσωπευτικά και αποτελεσματικά, θα είναι αυτά απέναντι στο καινούργιο εκλογικό σώμα που θα κληθούν μεθαύριο να εκπροσωπήσουν και να υπηρετήσουν. Μια κουβέντα που ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτικών, κι όχι με τα προβλήματα της περιοχής (αν και δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτός ο διαχωρισμός).

Όλες οι παθογένειες της πολιτικής ζωής του τοπού, φορώντας το κοστουμάκι της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξεδιπλωμένες μπροστά μας από χαμηλότατης ποιοτικής στάθμης επικοινωνιακές τακτικές και δημοσιογραφικές αναλύσεις.

Μια συζήτηση που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει στο περιθώριο μιας πραγματικά πολιτικής κουβέντας, δυστυχώς μπαίνει στο επίκεντρο και με τρόπο που θέτει την κοινωνία απλό παρατηρητή των όποιων εξελίξεων.  Αναπόφευκτα λοιπόν, η τελική εικόνα, είναι η εικόνα μιας δημοκρατίας που ορίζεται από το πως φαίνονται τα πράγματα, κι όχι από το πως είναι.

Η μοναδική ουσιαστική συζήτηση όμως, είναι αυτή που απλά προσδιορίζει και αναλύει τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας.

Δεν ενδιαφέρει, και δεν χρειάζεται να ενδιαφέρει, καμία συζήτηση διαφορετικής λογικής. Το σημαντικότερο και υπ’ αριθμόν 1 ερώτημα γύρω από το οποίο πρέπει να αναπτυχθεί η όλη κουβέντα είναι το πως, πότε και μέσα από ποιες πολιτικές  διεργασίες, θα έχουμε αύριο έναν ομορφό, λειτουργικό και κοντά στον πολίτη, νέο Δήμο Κοζάνης και μια ανθισμένη, με σωστές υποδομές και κοντά στον πολίτη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τι σχέδια υπάρχουν, τι προθέσεις υπάρχουν και πως σκοπεύουν να τα υλοποιήθουν.

Οτιδήποτε διαφορετικό είναι επικοινωνιακή τακτική και δημοσιογραφία περιορισμένης ευθύνης. Η πολιτική κύριοι είναι το ζητούμενο, όχι οι πολιτικοί…

Περισσότερα άρθρα του Νικόλα Μάστορα Γκουλέμα μπορείτε να βρείτε στο http://www.elicas.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010 20:07
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΚΟΥΛΕΜΑΣ

O Νικόλας Μάστορας Γκουλέμας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη ανάμεσα σε μια ομάδα Προσκόπων και σε αυλές σχολείων με μια μπάλα στο χέρι.

Τα καλοκαίρια έβαζε βενζίνη στο πρατήριο του πατέρα του μέχρι τα 18 του όπου και έφυγε Θεσσαλονίκη για σπουδές. Μετά από μια 10ετή περιπλάνηση ανάμεσα σε σχολές, πτυχία, θεατρικά εργαστήρια και λογιών λογιών εργασίες, επέστρεψε στην Κοζάνη στην οποία πλέον εργάζεται και κατοικεί.